Author Topic:  Problema RAM  (Read 386 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline .shadoW

  • Berea fără alcool e ca și femeia fără țâțe.
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Posts: 3447
  • Reputation: 10
  • Gender: Male
  • F O R D F O C U S
  • Real Name: S E B Y
  • Steam ID: sh4d00W
Problema RAM
« on: 13 February 2017, 13:48:59 »
Nume: Sebi
Ce problemă ai?: la RAM
O scurtă descriere a situaţiei: PC-ul utilizeaza doar 7.98 GB RAM din 12. Am 1x8 GB RAM DDR3 1600 MHz Kingston HyperX si 1x4 GB RAM DDR3 1600 MHz Crucial.
Screenshot:
Alte precizări: Pana acuma utiliza ambii rami.

P.S. Am incercat solutia de pe net sa intru in msconfig -> boot si sa setez 12 GB RAM si tot la fel.
« Last Edit: 13 February 2017, 13:50:37 by .shadoW »





Offline FnaTic

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Reputation: 0
  • Gender: Male
  • SG Member
  • Real Name: Ghita Marian
  • Steam ID: Element
Re: Problema RAM
« Reply #1 on: 13 February 2017, 14:56:25 »
Instaleaza Windows 7 Ultimate 64 bit.. este cel mai bun :D

Offline SLAM

  • T I T A N I U M
  • Legend
  • God
  • *
  • Posts: 8894
  • Reputation: 19
  • Gender: Male
  • T I T A N I U M
  • Steam ID: slamsg
Re: Problema RAM
« Reply #2 on: 13 February 2017, 16:04:01 »
Mai joaca-te cu placuta aia de 4 gb, probabil nu o citeste + cat ram suporta placa ta de baza (nu cred ca e problema asta) ?

· ,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸-(_S L A M_)-,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸
Legends never die






http://slam-official.tumblr.com/
http://www.youtube.com/user/DeepWyNN


· ,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸-(_S L A M_)-,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸


Offline Syder

  • Salut !
  • Spam Machine
  • *
  • Posts: 2185
  • Reputation: 1
  • Gender: Male
  • I love drift !
  • Real Name: Tudorov Alexandru
  • Steam ID: syderalex096
Re: Problema RAM
« Reply #3 on: 13 February 2017, 16:28:32 »
          Fa rocada intre rami, ar trebuii sa functioneze.
My YouTube Channel : Click
Vorbesti de mine prin spatele meu ? Inseamna ca viata mea este evident mult mai interesanta decat a ta. Trist , nu ?!

Offline CrystalMD

  • Senior
  • *
  • Posts: 460
  • Reputation: 3
  • Gender: Male
  • Pățăști.
  • Real Name: George
  • Steam ID: CrystalMD
Re: Problema RAM
« Reply #4 on: 13 February 2017, 18:00:44 »
Mai joaca-te cu placuta aia de 4 gb, probabil nu o citeste + cat ram suporta placa ta de baza (nu cred ca e problema asta) ?
Daca ii citea inainte toti ramii clar ca ii suporta :))
Dapai spune si tu ce ai facut intre timp ce scshimbari/modificari i-ai adus pc-ului.
Apai incearca sa scoti ala de 8 si porneste pc-u si vezi cat ii citeste, daca nu se booteaza inseamna ca ramu ii de vina, bafta.



Follow me on Tumblr!

Offline STRADIVARIUS

  • GZS Head Administrator
  • Senior
  • *
  • Posts: 365
  • Reputation: 19
  • Gender: Male
  • Winter is coming!
  • Real Name: Alberto
  • Steam ID: STRADIVARIUS
Re: Problema RAM
« Reply #5 on: 14 February 2017, 00:50:02 »
Instaleaza Windows 7 Ultimate 64 bit.. este cel mai bun :D

Vorbesti aiurea...w7 e deja outdated, il mai tin 2-3 ani si dupa nu o sa ma faca nici macar update-uri de securitatre.

Cat despre rami probabil are ceva placuta aia, scoate-o de acolo si vezi sa nu fie praf pe acolo, incearca si cum a zis slam dupa, daca tot nu merge.
« Last Edit: 14 February 2017, 00:51:06 by STRADIVARIUS »

Offline TheQ1337

  • Full Member
  • *
  • Posts: 213
  • Reputation: 0
  • Gender: Male
  • Don't be an idiot , be a drifter !
  • Real Name: Teddy Bear
  • Steam ID: TheqsHere
Re: Problema RAM
« Reply #6 on: 14 February 2017, 17:46:25 »
* Ti-a iesit placuta, infige-o bine la loc (testeaza fiecare slot cu cate o placuta,daca pc-ul are ecranul negru 5 minute cand ii dai start,placuta e problema)*
Descarca MemTest64 pe un stick bootabil, si dai acolo, o sa iti dea toate erorile

Bafta

EDIT : Nu are cum sa nu ii citeasca placuta,din moment ce ii arata ca are 12 si foloseste 7.89. Gandeste putin ala de mai sus.
EDIT 2 : Ca sa vezi daca merge dupa ce faci toate astea, intri in mypc la specs si daca nu iti apare 'x,yz usable' , inseamna ca ii vede pe toti :D
« Last Edit: 14 February 2017, 17:49:29 by TheQ1337 »

Offline Allex

  • #RMA - Los Blancos
  • Legend
  • Spam Machine
  • *
  • Posts: 2003
  • Reputation: 0
  • Gender: Male
  • #RMA
  • Real Name: Alexandru
Re: Problema RAM
« Reply #7 on: 19 February 2017, 19:59:39 »
Intra in Bios si cauta o setare legata de Remapping si vezi daca e pe enabled .
Incearca sa iti resetezi Bios ul .
Poti sa schimbi si placutele in alte sloturi . Pune le si in sloturi in care nu au mai fost pana in momentul de fata .
Ce placa de baza ai  ?
Ai placa video integrata ? Incearca sa o scoti pe cea dedicata si sa mergi pe integrata sa vezi daca iti mananca memoria sau nu .
« Last Edit: 19 February 2017, 20:00:39 by Allex »

______________________________________________




______________________________________________



____________________________________________________

Offline .shadoW

  • Berea fără alcool e ca și femeia fără țâțe.
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Posts: 3447
  • Reputation: 10
  • Gender: Male
  • F O R D F O C U S
  • Real Name: S E B Y
  • Steam ID: sh4d00W
Re: Problema RAM
« Reply #8 on: 20 February 2017, 19:58:24 »
Intra in Bios si cauta o setare legata de Remapping si vezi daca e pe enabled .
Incearca sa iti resetezi Bios ul .
Poti sa schimbi si placutele in alte sloturi . Pune le si in sloturi in care nu au mai fost pana in momentul de fata .
Ce placa de baza ai  ?
Ai placa video integrata ? Incearca sa o scoti pe cea dedicata si sa mergi pe integrata sa vezi daca iti mananca memoria sau nu .

Placa video integrata nu am doar un ASUS AMD Radeon R7 260. In BIOS am intrat si imi apar ambele placute ram dar mai scrie si ceva legat de 'Single Channel.' Placa de baza : ASRock 960GM FX si are doar doua sloturi de RAM.





Offline >.marKeLonn.<

  • ησтнιηg ιѕ ιηєνιтαвℓє
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Posts: 2921
  • Reputation: 2
  • Gender: Male
  • SUCCES IS MY ONLY MOTHERF*CKING OPTION
  • Real Name: ^ M.J.Z ^
Re: Problema RAM
« Reply #9 on: 20 February 2017, 20:23:34 »
În bios, unde scrie 'Single Channel', nu e opțiune să poți selecta gen 'Dual Channel'?
Dacă da, selectează-l, Save and Exit.
Totuşi, eu țin să cred că totul e bine doar că ai făcut ceva modificări pe la programe iar acum Windows-ul folosește mai mult din RAMI.
Clik dreapta -> Task Manager -> Performance (Parcă), şi dacă acolo îţi apare diferența (Ca folosit) de la 12 GB e în regulă .
« Last Edit: 20 February 2017, 21:05:11 by >.marKeLonn.< »




" The world is going to judge you no matter what yo do , so live your life the f*cking way you want to "