Author Topic:  Problema Alt + Tab  (Read 164 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SkyLine.

  • Senior
  • *
  • Posts: 418
  • Reputation: 8
  • Gender: Male
  • Administrator&Premium VIP
  • Real Name: Alex
Problema Alt + Tab
« on: 10 June 2017, 20:15:08 »
Well...nu stiu daca am postat chiar unde trebuie dar...poate stie cineva o solutie pentru problema asta :

Atunci cand dau Esc, mi se face un bug...care nu se vede din prima, ci atunci cand dau Alt + Tab. Ramane ecranul negru. Am incercat o solutie pe care mi-a oferit-o DarkOne mai de mult si mi-a mers...dar cred ca atunci aveam windows-ul pe 32bit, nu pe 64 cum il am acum. ( mentionez ca am windows 10 ). Aceeasi solutie care mi-a mers pe 32bit, am aplicat-o si pe 64 bit. Solutia este cam asa :

1. Redenumesti fisierul gta_sa in alt nume
2. Bagi o comanda in cmd (rulat ca admin) si creezi un symlink cu numele gta_sa. Acum ai 2 fisiere -> cel original cu care intrii in joc, cu numele schimbat...si acel symlink.
3. Dai din proprietati, Run as Administrator si pentru samp si pentru fisierul cu care intrii...si apoi intrii frumos in joc. (Eventual dai compatibilitate cu Windows 98 / Me in caz de-ti da crash la pornire)

Ei bine....am facut si eu toate astea....dar in final, intra in joc...se incarca bara pana la...cam 80%, apoi poc...crash. Daca scot compatibilitatea si las adminul, imi da crash. Daca scot adminul si las compatibilitatea, porneste samp-ul (aplicatia) pentru 1 secunda si intra singur in joc (doar ca apoi zice "Connecting to :7777"....).

Deci...problema presupun ca este din cauza ca am Windows-ul pe 64bit, dar am nevoie de versiunea asta pentru ceea ce voi juca eu pe laptop in curand. Deci daca are cineva o solutie...va fi foarte apreciata...va rog.

PS: Am fost cat de detaliat am putut



Offline Liberty

  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Posts: 2884
  • Reputation: 26
  • Gender: Male
  • Helow
  • Real Name: Valentin
Re: Problema Alt + Tab
« Reply #1 on: 10 June 2017, 21:42:34 »
Nu stiu ce sa zic. Odata, tot pe W10 64-bit, am avut aceeasi problema ca si a ta. Am facut cum ai zis si tu in topic, si nu am avut treaba. Dupa, am reinstalat Windows-ul, tot W10 pe 64 de biti si nici nu am mai intampinat problema asta. Deci, chiar e ciudat, habar n-am care e treaba...

Offline Bogdan ✖️

  • High-Roller
  • *
  • Posts: 4308
  • Reputation: 0
  • Gender: Male
  • ZEW
  • Real Name: Bogdan
  • Steam ID: -
Re: Problema Alt + Tab
« Reply #2 on: 10 June 2017, 22:29:38 »
Reinstaleaza din nou jocul sau SA:MP.

Când vezi o afacere de succes înseamnă că cineva a luat o decizie curajoasă.

Offline MinioNN.

  • Junior
  • *
  • Posts: 81
  • Reputation: 2
  • Gender: Male
  • Head-Moderator+Premium VIP
  • Real Name: Valentin
  • Steam ID: off
Re: Problema Alt + Tab
« Reply #3 on: 11 June 2017, 00:27:23 »
incearca sa reinstalezi gta-ul si sampu, daca nu e asa, nu stiu. o sa ma documentez pe net despre treaba asta, daca e ceva, o sa dau edit. vezi daca merge asta cu reinstalatul, desii ma cam indoiesc.

Offline IstuntmanI

  • GZS Owner
  • Administrator
  • Cyborg
  • *
  • Posts: 14776
  • Reputation: 45
  • Gender: Male
  • Real Name: NcF http://fb.me/cnistor96
  • Steam ID: istuntmani
Re: Problema Alt + Tab
« Reply #4 on: 11 June 2017, 01:30:47 »
Nici eu n-am o rezolvare pentru asta, DAR: si eu uneori am ecranul negru dupa ce dau ALT+TAB, dar am gasit un "workaround": daca vrei sa dai ALT+TAB, prima data fa jocul windowed (trebuie sa apesi ALT+ENTER, asta merge cred ca in orice joc [cel putin in majoritatea jocurilor]), iar abia apoi da ALT+TAB, cu siguranta nu se va mai face tot ecranul negru. Daca uiti sa il faci windowed prima data, pentru a nu mai fi blocat pe ecran negru poti sa dai iarasi ALT+TAB, sa revina la joc, dupa care il poti face windowed si poti apasa ALT+TAB iarasi. Este un bug care probabil apare din cauza incompatibilitatii unui joc atat de vechi cu un Windows nou. Pentru a fixa asta probabil este nevoie sa setezi ceva optiuni din proprietatile SAMP.EXE dar si GTASA.EXE, ceea ce este cam aiurea. Prefer doar sa folosesc alternativa asta.
« Last Edit: 11 June 2017, 01:32:26 by IstuntmanI »

Offline SkyLine.

  • Senior
  • *
  • Posts: 418
  • Reputation: 8
  • Gender: Male
  • Administrator&Premium VIP
  • Real Name: Alex
Re: Problema Alt + Tab
« Reply #5 on: 11 June 2017, 12:04:15 »
Reinstaleaza din nou jocul sau SA:MP.

Foarte buna solutia.....daca era asa simplu, nu mai postam

Nici eu n-am o rezolvare pentru asta, DAR: si eu uneori am ecranul negru dupa ce dau ALT+TAB, dar am gasit un "workaround": daca vrei sa dai ALT+TAB, prima data fa jocul windowed (trebuie sa apesi ALT+ENTER, asta merge cred ca in orice joc [cel putin in majoritatea jocurilor]), iar abia apoi da ALT+TAB, cu siguranta nu se va mai face tot ecranul negru. Daca uiti sa il faci windowed prima data, pentru a nu mai fi blocat pe ecran negru poti sa dai iarasi ALT+TAB, sa revina la joc, dupa care il poti face windowed si poti apasa ALT+TAB iarasi. Este un bug care probabil apare din cauza incompatibilitatii unui joc atat de vechi cu un Windows nou. Pentru a fixa asta probabil este nevoie sa setezi ceva optiuni din proprietatile SAMP.EXE dar si GTASA.EXE, ceea ce este cam aiurea. Prefer doar sa folosesc alternativa asta.

Ok, mersi voi incerca asta. Desi asta ar insemna ca daca eu vreau sa joc pe fullscreen, trebuie sa fac jocul windowed ca sa dau alt + tab XD . Anyway, daca merge asa, asa voi face.
« Last Edit: 11 June 2017, 12:57:39 by IstuntmanI »