Author Topic:  Ziua Europei, sarbatorita in Bucuresti prin muzica si dans  (Read 406 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Liberty

 • Legend
 • High-Roller
 • *
 • Posts: 2904
 • Reputation: 28
 • Gender: Male
 • Real Name: Valentin


[Skilled News] Ziua Europei, sarbatorita in Bucuresti prin muzica si dans. Mesajul lui Ciolos despre rolul Romaniei in UE [Skilled News]

Metroul bucurestean marcheaza luni, 9 mai, Ziua Europei prin momente artistice de muzica si dans, expozitii de arta populara si spectacole de circ si jonglerii organizate in mai multe statii de metrou.

Ciolos: Sustin un rol proactiv al Romaniei in UE, pentru a face fata noilor provocari din regiune

Premierul Dacian Ciolos transmite, intr-un mesaj cu prilejul Zilei Europei, "La multi ani" romanilor si familiei europene, precizand, totodata, ca sustine in continuare un rol proactiv al Romaniei in UE, pentru a face fata noilor provocari si evolutii din regiune si din intreaga lume.

"Anul acesta, marcam Ziua Europei pentru a 10-a oara ca stat membru al Uniunii Europene. in mai 2007, cand participam pentru prima data ca cetateni europeni la sarbatoarea comuna a natiunilor UE, asteptarile noastre ca nou veniti in acest proiect de cooperare economica si politica erau pe masura eforturilor depuse ani de zile de Romania pentru a deveni membra a Uniunii, dar si pe masura angajamentelor asumate fata de partenerii nostri europeni. Acum, ne pregatim pentru a prelua, in cel de-al doilea semestru al anului 2019, presedintia Consiliului Uniunii Europene. Vrem sa facem acest lucru cu toata maturitatea si responsabilitatea, pentru consolidarea proiectului european, a valorilor si principiilor sale fundamentale, iar Guvernul pe care il conduc are deja in vedere o pregatire serioasa, la nivel institutional, tehnic si logistic, pentru asigurarea unui mandat de succes al Romaniei la presedintia Consiliului Uniunii. De aceea, sustin in continuare un rol proactiv al Romaniei in UE, pentru a face fata noilor provocari si evolutii din regiune si din intreaga lume", spune Dacian Ciolos, intr-un mesaj transmis cu prilejul zilei de 9 mai - Ziua Europei, Ziua Independentei de Stat a Romaniei si Ziua Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-Al doilea Razboi Mondial.

Prim-ministrul arata ca, pe 9 mai, este marcata si Ziua Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, care a insemnat o noua etapa in istoria lumii, precizand ca nu trebuie uitat ce au insemnat si ce suferinte au adus perioadele de conflict la nivel global.

"Marcam, tot astazi, Ziua Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, care a insemnat o noua etapa in istoria lumii. Acum, poate, mai mult ca oricand in ultimele decenii, nu trebuie sa uitam ce au insemnat si ce suferinte au adus perioadele de conflict la nivel global, dar si la nivel de individ. Amenintarile la adresa securitatii au capatat intre timp forme care, din pacate, lovesc in oameni nevinovati si neimplicati. in fata unor astfel de amenintari solutiile pot fi gasite prin identificarea cauzelor, dialog si cooperare la nivel national, european si international", afirma Dacian Ciolos.

Premierul precizeaza ca ziua de 9 mai are o semnificatie speciala si pentru romani.

"Pentru noi, romanii, ziua de 9 mai are si alta semnificatie speciala: marcam Ziua Independentei de Stat a Romaniei. Se implinesc 134 de ani de cand, in 1877, Mihail Kogalniceanu, in calitate de ministru de Externe, spunea in fata deputatilor tarii: 'Suntem o natiune libera si independenta!', discurs urmat de adoptarea rezolutiei prin care a fost proclamata independenta.

Respect si recunostinta inaintasilor nostri, care ne-au lasat mostenire Romania independenta! La multi ani, Europa, la multi ani, romani, la multi ani, familie europeana!", mai afirma Dacian Ciolos.

Ziua Europei, sarbatorita si de METROREX

"Metroul bucurestean sarbatoreste, in fiecare an, pe 9 mai, Ziua Europei! Data marcheaza ziua istorica in care a fost pronuntata declaratia lui Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe din 1950. Acesta a propus stabilirea unei noi forme de cooperare politica in Europa, care sa inlature pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou razboi intre natiunile Europei. Anul acesta, Ziua Europei la Bucuresti va fi celebrata printr-un eveniment organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, in parteneriat cu Metrorex, ambasadele si institutele culturale din 12 tari membre ale Uniunii Europene", informeaza Metrorex.
In acest context, luni, in intervalul orar 12,00 - 17,00, un numar de 12 statii de metrou vor purta numele statelor membre ale Uniunii Europene.

De asemenea, calatorii vor fi intampinati in statiile de metrou cu momente artistice de muzica si dans, vor putea viziona expozitii de arta populara si spectacole de circ si jonglerii, iar copiii se vor bucura de face-painting, in timp ce vor degusta specialitati si dulciuri specifice tarilor participante.

Evenimentele vor avea loc in statiile de metrou Piata Victoriei 1 si 2, Gara de Nord, Crangasi, Eroilor, Piata Universitatii, Piata Unirii 1 si 2, Piata Romana, Titan, Aurel Vlaicu si Pipera.

Mai mult, un tren de metrou cu simbolurile europene va circula pe magistralele de metrou din Bucuresti in perioada 7 - 9 mai.

"Este momentul potrivit sa amintim ca Metrorex a fost inclusa in randul beneficiarilor fondurilor europene nerambursabile pentru proiectele de investitii ce se afla in derulare. Dezvoltarea infrastructurii de metrou este o politica esentiala pentru evitarea supra-aglomerarii traficului, a accidentelor, zgomotului, poluarii si a consumului de energie, iar implicarea intensa a autoritatilor pentru optimizarea acestui tip de transport public si a promovarii acestuia se concretizeaza prin sprijinul acordat constant in realizarea noilor linii de metrou", a declarat directorul general al Metrorex, Marin Aldea.Sursa: stirileprotv.ro

Offline Badboy.UndeadArmy™

 • Administrator & Premium VIP
 • Global Moderator
 • God
 • *
 • Posts: 9022
 • Reputation: 11
 • Gender: Male
 • GsF Leader
 • Real Name: S.B.SZ.
 • Steam ID: badboyundeadarmy
Re: Ziua Europei, sarbatorita in Bucuresti prin muzica si dans
« Reply #1 on: 09 May 2016, 16:50:10 »
Degeaba. Romania parca nici nu face parte din UE .... suntem rau in urma, din toate punctele de vedere.

PS: E gen Ziua Nationala. Atunci toti romanii sunt patrioti :))
Follow me on:
FaceBook
Instagram


Ai nevoie de ajutor? Trimite-mi un PM !
Do you need help? Send me a PM !

Offline ActiON_

 • Legend
 • High-Roller
 • *
 • Posts: 3153
 • Reputation: 17
 • Gender: Male
 • Real Name: Cozmiuc Alexandru Andrei
Re: Ziua Europei, sarbatorita in Bucuresti prin muzica si dans
« Reply #2 on: 09 May 2016, 20:08:06 »
Frumos discursul lui Ciolos. Pacat ca, momentan, Romania nu e atat de europenizata precum s-ar crede.

Ziua aceasta poate fi considerata si zi nationala, daca vreti. Eu nu as putea trai intr-o Europa destramata.


Ai vreo problema/nelamurire in legatura cu forumul nostru? Citeste acest topic si daca nu ai gasit raspunsul potrivit, da un reply!