Author Topic:  Pentru prima data in ultimii 15 ani cand sunt instituite trei zile de doliu...  (Read 1041 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ActiON_

• Legend
  • High-Roller
  • *
  • Real Name: Cozmiuc Alexandru Andrei

[Skilled News] Pentru prima data in ultimii 15 ani cand sunt instituite trei zile de doliu national. Ce presupune aceasta masura [Skilled News]

Dupa tragedia din clubul Colectiv, in care si-au pierdut viata 27 de persoane si peste alte 100 de persoane au fost ranite, Guvernul Romaniei a declarat doliu national pentru trei zile pe intreg teritoriu national.
Guvernul a decretat trei zile de doliu national in Romania. Astazi, duminica si luni toate institutiile vor arbora drapelul Romaniei in berna, in memoria victimelor acestui cumplit eveniment. Este pentru prima data in ultimii 15 ani cand sunt instituite trei zile de doliu national. Am mai avut cate o zi de doliu national in iunie 2013, dupa accidentul din Muntenegru, si in trecut, la moartea Patriarhului Teoctist, la disparitia Papei Ioan Paul Al Doilea sau dupa atentatele din Statele Unite si din Spania.

De azi pana luni, inclusiv, institutiile publice, locale si centrale, trebuie sa arboreze drapelul Romaniei in berna - adica sa fie coborat pana la jumatate. Legea obliga posturile mass-media nationale sa-si adapteze programele. Regulile mai spun ca in asemenea momente se amana orice activitate culturala sportiva ori politica. Este a saptea oara in ultimii 15 ani cand este declarat doliu national in Romania.
Zilele de 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie 2015 sunt declarate zile de doliu national pe teritoriul Romaniei in memoria persoanelor care si-au pierdut viata in incendiul care a avut loc in seara de 30 octombrie intr-un club din Bucuresti. In acest sens, Executivul a adoptat o Hotarare in sedinta convocata astazi la Palatul Victoria.
In zilele de doliu national, toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale vor arbora drapelul Romaniei in berna. De asemenea, drapelul Romaniei in berna va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant si de cultura, misiunilor diplomatice ale Romaniei, la punctele pentru trecerea frontierei, in aeroporturi, porturi, gari si autogari, precum si ca pavilion pe navele de orice fel si pe ambarcatiunile ce navigheaza sub pavilion romanesc. Aceeasi obligatie revine, potrivit legii, si persoanelor fizice daca arboreaza drapelul Romaniei la domiciliu sau la resedinta.
Totodata, posturile de radio si televiziune, institutiile de cultura isi vor adapta programul in mod corespunzator. Decizia privind declararea celor trei zile de doliu national pe teritoriul Romaniei a fost luata in temeiul dispozitiilor Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice. 

Sursa: stirileprotv.ro

Ai vreo problema/nelamurire in legatura cu forumul nostru? Citeste acest topic si daca nu ai gasit raspunsul potrivit, da un reply!

Offline Raylisse

• Meow meow meow!
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Cats
  • Real Name: Morosan Melina Madalina
  • Steam ID: CharlesgarOB
Am auzit de dimineata despre acest incident, ar trebui sa fie si o invatatura de minte pentru cei ce frecventeaza cluburile.
Din ce am citit in presa internationala, toti sunt socati, inca un mod prin care mai mult sau mai putin atragem mila Europei si in acelasi timp dispret.
Eu tind sa cred ca totusi nu a fost un simplu accident, dar nici aberatiile de tipul "Dumnezeu a dres si a impartit dupa cum se cuvine" tampenii.
Condoleante celor ce si-au pierdut o ruda/un prieten.
Cei peste 18 ani ar fi dragut sa doneze sange, nu de alta, dar o persoana ajunge zilnic in aceasta situatie si nimeni nu se chinuie sa doneze sange, a fost nevoie de 27 de morti ca sa existe spirit civic. De-a dreptul trist si dezamagitor.

Offline blacklife

• Legend
  • High-Roller
  • *
  • You know, i mean it
  • Real Name: Marius Nicolae
  • Steam ID: STEAM_0:0:67883302
Pacat ca .. doliul nu ajuta cu nimic.
Am auzit de dimineata despre acest incident, ar trebui sa fie si o invatatura de minte pentru cei ce frecventeaza cluburile.
Din ce am citit in presa internationala, toti sunt socati, inca un mod prin care mai mult sau mai putin atragem mila Europei si in acelasi timp dispret.
Eu tind sa cred ca totusi nu a fost un simplu accident, dar nici aberatiile de tipul "Dumnezeu a dres si a impartit dupa cum se cuvine" tampenii.
Condoleante celor ce si-au pierdut o ruda/un prieten.
Cei peste 18 ani ar fi dragut sa doneze sange, nu de alta, dar o persoana ajunge zilnic in aceasta situatie si nimeni nu se chinuie sa doneze sange, a fost nevoie de 27 de morti ca sa existe spirit civic. De-a dreptul trist si dezamagitor.
Eh , crezi ca lumea nu o sa mai frecventeze cluburile dupa acest eveniment ? Important ar fi sa se tina minte ce s-a intamplat, si pe viitor sa fie putina vigilenta ..
( Auzisem pe la stiri ca ministeru' a cerut verificari in toate cluburile \ barurile din tara ).

Cat despre mila Europei .. 
Asemenea lucruri se pot intampla oriunde, " mila  " altor tari in asemenea momente nu cred ca ar fii ceva umilitor.

„Dacă n-ar exista fericirea altora, nu ne-am sinchisi de nefericirea noastră.”   — Marin Preda

Spoiler
Nu, nu mai joc SA-MP, nu mai scriptez, nu mai ofer suport pentru serverul Romania National Trucking cum de altfel nici nu mai sunt '' owner ''.
[close]

Offline Liberty

• High-Roller
  • *
  • Real Name: Valentin
Pai normal ca presa internationala e socata. In Romania nu se intampla astfel de tragedi tot timpul.

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal