Author Topic:  Telefonul viitorului funcționează cu foarte puțină energie  (Read 678 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Liberty

• High-Roller
  • *
  • Real Name: Valentin

[Skilled News] Telefonul viitorului funcționează cu foarte puțină energie [Skilled News]

După cum bine știm, ecranele telefoanelor inteligente consumă foarte multă energie. Tocmai de aceea, uneori scăderea luminozității economisește mai mult decât închiderea unei aplicații.

Cei de la Bodle Technologies se axează întocmai pe acest neajuns al tehnologiei actuale. Dacă planul le iese, ecranul telefonului tău nu va mai reprezenta o problemă. În prezent, experții dezvoltă un material asemănător celui folosit în mod curent, dar care oferă o vizibilitate mai bună la lumină puternică și care transmite semnale electrice unor straturi flexibile și transparente. Tehnologia este în fază incipientă, dar promite mult, iar o bună parte din suma alocată cercetărilor a venit de la Oxford Sciences Innovation. Se pare că participă și unele dintre cele mai mari companii producătoare de electronice, care încă nu pot fi numite, din motive legale.

Prin urmare, viitorul tău smartphone ar putea să nu mai aibă nevoie de încărcare zilnică, iar smartwatch-ul ar putea rezista o săptămână, fără sacrificii calitative în ceea ce privește display-ul. În plus, cercetătorii ne promit și ferestre mai inteligente, care ar putea bloca aportul de căldură în zilele însorite sau ar putea doza nivelul de lumină. Piața ferestrelor de acest tip s-ar putea ridica la o valoare de două miliarde de dolari în următorii doi ani. Nu avem idee când ar fi lansată tehnologia, dar, fără îndoială, va fi primită bine.

Sursa: playtech.ro

Offline ActiON_

• Legend
  • High-Roller
  • *
  • Real Name: Cozmiuc Alexandru Andrei
Re: Telefonul viitorului funcționează cu foarte puțină energie
« Reply #1 on: 24 November 2015, 21:33:47 »
Dincolo de toate specificatiile extraordinare ale smartphone-urilor, ar trebui sa privim in primul rand la durata de viata a bateriei. Cred ca toti ne-am saturat sa caram incarcatorul la noi pe oriunde mergem.
Pot spune ca vechile caramizi Nokia erau mult mai eficiente la acest capitol. :))

Ai vreo problema/nelamurire in legatura cu forumul nostru? Citeste acest topic si daca nu ai gasit raspunsul potrivit, da un reply!

Offline BlackEagle.

• Ăla de pe samp.
  • High-Roller
  • *
  • Co-Fondator România Național Trucking
  • Real Name: Patrik
« Reply #2 on: 24 November 2015, 22:24:49 »
Aia imi trebuie mie cat stau pe el.!
F fain

Global Moderator - (Primăvară 2016 pana în 24.01.2017)

Offline CrystalMD

• Senior
  • *
  • Pățăști.
  • Real Name: George
  • Steam ID: CrystalMD
« Reply #3 on: 25 November 2015, 16:08:19 »
Dincolo de toate specificatiile extraordinare ale smartphone-urilor, ar trebui sa privim in primul rand la durata de viata a bateriei. Cred ca toti ne-am saturat sa caram incarcatorul la noi pe oriunde mergem.
Pot spune ca vechile caramizi Nokia erau mult mai eficiente la acest capitol. :))
Pentru ca nu consumau asa multa energie :-j Smartphone-urile consuma majoritatea energiei la ecran.
Asa ca nu mai aduceti in discutie Nokia vechi, daca ceva nu va place cumparati-va dracu telefon de ala :))
S-a ajuns si la comparatia a iPhone cu Nokia caramida... Voi nu va dati seama ca aceasta mici neajusuri ale smartphone-urilor sunt facute pentru a imbunatati starea telefonului si pentru a ne folosi noi, sa avem toate conditiile, ca nimic nu e perfect. Dar la Nokia cele vechi ce e asa de uimitor?? Ca insusi bateria ocupa mai jum de telefon, ca ecranu e facut din nush cate sloiuri de sticla, sau din unu care e de nush cate ori mai mare decat la smartphoneuri...

Ma rog, ar trebui sa se schimbe situatia cu energia, dar va dura ceva pana se va ajunge la fapte.  Anyway de ce zici cu incarcatorul sa umbli peste tot? Iti iei frumusel un Power Bank si il tii la tine si voala ai energie(asa fac eu).

Follow me on Tumblr!

Offline RazvanS_

• Skilled Gaming Members
  • High-Roller
  • *
  • Steam ID: RazvanS_
« Reply #4 on: 25 November 2015, 18:08:50 »
lol foarte tare vreau sa vad cu va arata acest telefon "minune" :))

Offline AroWn.xD

• Expert HTML & CSS
  • High-Roller
  • *
  • Full stack Developer(Node.JS)
  • Real Name: Robert Silviu
  • Steam ID: AroWnD
« Reply #5 on: 27 November 2015, 18:36:13 »
De fapt vroiau sa reduca energia consumata la 0, dar temporar se lucreaza eu zic daca ar folosi aluminiu cum au folosit pentru bateriile acelea cu durata de viata dublata :-? oare...

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal