Author Topic:  Windows 8/8.1, părăsit de utilizatori. În schimb, creşte cota de piaţă pentru..  (Read 1151 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ×X×_vasya_×X×

• Legend
  • Cyborg
  • *
  • Real Name: vasya

[Skilled News]Windows 8/8.1, părăsit de utilizatori. În schimb, creşte cota de piaţă pentru Windows 7, XP şi Vista [Skilled News]

Cu doar 6.61% cotă de piaţă strânsă până acum şi tendinţă de plafonare a creşterii, Windows 8.1 pare cel mult un succesor mediocru pentru Windows 7. De fapt, lucrurile stau mult mai rău decât atât. O parte dintre utilizatorii versiunii iniţiale de Windows 8 par să abandoneze acest OS pentru ediţiile mai vechi de Windows, consolidând poziţia acestora în defavoarea noului produs Microsoft. La final, versiunile Windows 8 şi Windows 8.1 luate împreună rămân cu o cotă de piaţă mai mică cu 0.1% faţă de luna precedentă, respectiv 12.54%.

Între timp Windows 7 a reuşit în luna mai să depăşească 50% cotă de piaţă, consolidându-şi poziţia de înlocuitor pentru Windows XP. Tot în creştere este şi cota de piaţă pentru Windows Vista şi Windows XP, cel din urmă fiind un sistem de operare declarat mort de către Microsoft.

Împărţirea cotei de piaţă între principalele versiuni de Windowszoom inÎmpărţirea cotei de piaţă între principalele versiuni de Windows

Cu aşa parcurs, Windows 8 va fi probabil amintit ca unul dintre cele mai mari eşecuri din istoria companiei americane, perceput ca un sistem de operare atât de slab încât puţinii utilizatori care l-au folosit au ajuns să-l abandoneze pentru versiuni mai vechi de Windows. Din păcate nici pentru Windows 8.1 situaţia nu este cu mult mai bună, singura şansă de revenire părând trecerea la o nouă versiune de Windows  Aşa ajungem în situaţia aparent incredibilă ca Windows Vista, o versiune de Windows lansată în anul 2006 şi considerată la rândul ei un eşec, să câştige cotă de piaţă în lunile mai-iunie 2014 după ce în ultimul an s-a aflat în scădere continuă.

Windows Vista pare să recâştige o parte din utilizatorii pierduţi în ultimele lunizoom inWindows Vista pare să recâştige o parte din utilizatorii pierduţi în ultimele luni

Chiar dacă într-o măsură mai mică, tendinţa se păstrează şi pentru Windows XP, cota sa de piaţă (25.31%) reîncepând să crească după multe luni de declin.

Sporirea numărului de utilizatori care revin la versiuni Windows mai vechi nu poate fi decât un dezastru pentru Microsoft, consolidarea cotei de piaţă pentru acestea determinând scăderea profitului şi prăbuşirea accelerată a vânzărilor de PC-uri. Din păcate creşterea modestă observată încă la versiunea Windows 8.1 este întreţinută mai mult prin vânzarea de echipamente noi, majoritatea având acest OS instalat direct din fabrică. Astfel, este de aşteptat ca pe măsură ce Windows 9 se apropie de lansare vânzările de PC-uri şi portabile cu Windows 8.1 să se diminueze, stopând definitiv ascensiunea acestei versiuni de Windows.

Sursa: go4it.ro | Oferit de xXx_vasya_xXx
« Last Edit: 02 July 2014, 21:21:52 by ×X×_vasya_×X× »

"Nu e obligatoriu să fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid aşa."

Offline IstuntmanI

• GZS Owner
  • Administrator
  • Cyborg
  • *
  • Real Name: NcF http://fb.me/cnistor96
  • Steam ID: istuntmani
Lol ! Eu am incercat fiecare Windows de la XP pana la 8.1 ... eu acum am 8.1, si mi se pare cel mai bun din toate, nu stiu ce nu le place multora la el.

Offline >.marKeLonn.<

• ησтнιηg ιѕ ιηєνιтαвℓє
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • SUCCES IS MY ONLY MOTHERF*CKING OPTION
  • Real Name: ^ M.J.Z ^ Angelo ^
Lol ! Eu am incercat fiecare Windows de la XP pana la 8.1 ... eu acum am 8.1, si mi se pare cel mai bun din toate, nu stiu ce nu le place multora la el.
Nu am incercat , urmeaza .. dar multi confirma ca nu prea e bun xD

" The world is going to judge you no matter what yo do , so live your life the f*cking way you want to " 

Offline Mishu

• Senior
  • *
  • Real Name: Mihai
  • Steam ID: mihaibaiasu
Windows 8(.1) user here! Nu m-a dat pe spate Windows 8, 8.1 nici atat. E mai mult o chestie de gusturi, daca iti place aspectul tip "flat", culori simple, fara briz-birzuri sau transparenta si cu un UI asemanator cu cel de tableta, W8 / 8.1 iti va fi pe plac. Daca nu, ramai la Windows 7. Eu unul tin mai mult Windows 8 din cauza Odin-ului ca nu mergea cu 7 (din cauza ca 7 era pe 32-bit, iar 8-ul e pe 64, cred eu).
~~SPECS~~
CPU : Intel Core i3 4160, stock cooler
RAM : 2x 4GB HyperX Predator 2133MHz
MB : AsRock Z97 Anniversary
GPU : Sapphire R9 280 OC
PSU : Antec VP700P
Case : Zalman Z3
Cooler : Stock

~PHONES : iPhone 6, Nexus 4

Offline Chris Black

• LGBTI Member
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Genius.
  • Real Name: C.R.
  • Steam ID: Unknown
Windows 8(.1) user here! Nu m-a dat pe spate Windows 8, 8.1 nici atat. E mai mult o chestie de gusturi, daca iti place aspectul tip "flat", culori simple, fara briz-birzuri sau transparenta si cu un UI asemanator cu cel de tableta, W8 / 8.1 iti va fi pe plac. Daca nu, ramai la Windows 7. Eu unul tin mai mult Windows 8 din cauza Odin-ului ca nu mergea cu 7 (din cauza ca 7 era pe 32-bit, iar 8-ul e pe 64, cred eu).
Da asa e, si da tot asa e si la partea cu biti ^^
<hr>
Mda fiecare cu ce ii place, aici depinde si de dispozitivul pe care il poseda fiecare, sunt sigur ca multi nu au un PC atat de bun ca si tine Stuntman incat sa nu aibe nici o problema cu el, si sunt sigur ca multi dintre acestia nu isi au grija de sistem tocmai de aceea spun ei ca nu e ok W8.1 plus ca nu cred ca multi au incercat sistemul metro, e WOW, facebook app, youtube app, yahoo app, skype app etc, sunt bestiale in metro, mai ales facebook app se misca de N ori cu mult mai ok decat cel de pe browser ! Sunt multe chestii care multi nu le-au aflat inca despre Windows 8 ... foarte multi il folosesc pt. browser, media si cam atat.. :)) , i love W8.1 mai ales partea cu aplicatiile metro renumerate mai sus.
« Last Edit: 02 July 2014, 22:56:44 by Cristi. »

Legend

Offline Dorin

• Don't give up !
  • High-Roller
  • *
  • Just a member.
  • Real Name: Dorin
  • Steam ID: justunique1
Mie imi place 7. :D E cel mai bun.

Offline IstuntmanI

• GZS Owner
  • Administrator
  • Cyborg
  • *
  • Real Name: NcF http://fb.me/cnistor96
  • Steam ID: istuntmani
Poti sa-ti bagi si Windows 7 pe 64 de biti. xD

Da asa e, si da tot asa e si la partea cu biti ^^
<hr>
Mda fiecare cu ce ii place, aici depinde si de dispozitivul pe care il poseda fiecare, sunt sigur ca multi nu au un PC atat de bun ca si tine Stuntman incat sa nu aibe nici o problema cu el, si sunt sigur ca multi dintre acestia nu isi au grija de sistem tocmai de aceea spun ei ca nu e ok W8.1 plus ca nu cred ca multi au incercat sistemul metro, e WOW, facebook app, youtube app, yahoo app, skype app etc, sunt bestiale in metro, mai ales facebook app se misca de N ori cu mult mai ok decat cel de pe browser ! Sunt multe chestii care multi nu le-au aflat inca despre Windows 8 ... foarte multi il folosesc pt. browser, media si cam atat.. :)) , i love W8.1 mai ales partea cu aplicatiile metro renumerate mai sus.
Sunt de acord cu tot ce ai zis. xD

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal