Author Topic:  Producătorii europeni de jocuri pentru mobile migrează spre PC  (Read 868 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ActiON_

• Legend
  • High-Roller
  • *
  • Real Name: Cozmiuc Alexandru Andrei

[Skilled News] Producătorii europeni de jocuri pentru mobile migrează spre PC [Skilled News]

Un sondaj organizat de Game Developers Conference la care au participat 250 de respondenţi din industria europeană de jocuri arată că 62% lucrează la jocuri pentru PC, 50% le vor lansa (şi) pe smartphone-uri şi tablete şi doar 23% şi 20% pentru PS4, respectiv Xbox One. 46% au declarat că ultimul lor joc a fost lansat pentru PC, 40% pentru mobile şi 16% pentru browsere.
Potrivit sondajului identic de anul trecut, 40% îşi lansaseră cel mai recent joc pe dispozitivele mobile şi doar 38% pe PC. Mai mult, 67% au declarat că viitoarele lor titluri vor apărea pe PC, procentul pentru mobile fiind de 53%.
În ceea ce priveşte consolele, interesul dezvoltatorilor europeni de jocuri este în scădere. Dacă în 2014, 42% din respondenţi declaraseră că sunt interesaţi de PS4 şi 26% de Xbox One, anul acesta avem următoarele cifre: 34% pentru PS4 şi 33% pentru Xbox One.
Pentru prima dată în istoria sondajului GDC Europe State of the Industry, Android a căpătat întâietate în faţa iOS – 63% lucrează la jocuri pentru Android, 57% pentru iOS, în timp ce 32% nu dezvoltă titluri pentru dispozitivele mobile. În 2014, procentele erau de 67% pentru iOS, 62% pentru Android şi 24% pentru niciuna din cele două platforme.

Sursa: computergames.ro

Ai vreo problema/nelamurire in legatura cu forumul nostru? Citeste acest topic si daca nu ai gasit raspunsul potrivit, da un reply!

Offline IstuntmanI

• GZS Owner
  • Administrator
  • Cyborg
  • *
  • Real Name: NcF http://fb.me/cnistor96
  • Steam ID: istuntmani
PC rocks. :v Poti face orice vrei pe el. =D

Offline AroWn.xD

• Expert HTML & CSS
  • High-Roller
  • *
  • Full stack Developer(Node.JS)
  • Real Name: Robert Silviu
  • Steam ID: AroWnD
PC rocks. :v Poti face orice vrei pe el. =D
Da cam asa :))
E mai usor si sa testezi ..

Offline Raylisse

• Meow meow meow!
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Cats
  • Real Name: Morosan Melina Madalina
  • Steam ID: CharlesgarOB
Am observat si eu asta, nu mai gasesti aproape niciun joc misto pentru telefon, chiar azi cand imi cautam cateva jocuri pentru telefon, am luat mai multe ca sa le sterg pe toate. :|

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal