Author Topic:  Ajutor pentru membrii (ghid detaliat)  (Read 4851 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Liberty

  • High-Roller
  • *
  • Posts: 2925
  • Reputation: 28
  • Gender: Male
  • Real Name: Valentin
Ajutor pentru membrii (ghid detaliat)
« on: 15 April 2016, 16:25:31 »
Ajutor pentru membrii

Buna ziua/seara. Probabil sunteti un membru nou, care nu a mai avut de a face cu un forum, sau cu un forum pe platforma Simple Machines Forum (SMF). Acest topic a fost facut pentru a va ajuta in tot ce tine de forum, de la inregistrare pana la postarea pe forum, obtinerea unui grad, si asa mai departe. Daca nelamurirea dumneavoastra nu se regaseste in acest topic, va rugam frumos sa lasati un reply acestui topic, iar un membru din echipa noastra (staff) va va raspunde in timpul cel mai scurt.
1. Inregistrarea pe forum
Daca doriti sa va alaturati comunitatii noastre, va trebui mai intai sa va inregistrati. Inregistrarea pe forumul nostru este simpla, netrebuind sa dati date personale precum CNP, numar de telefon etc. Mai jos aveti pasii pentru inregistrare:


*) Pentru a fi trimis pe pagina de inregistrare trebuie sa apasati pe butonul "Register" din dreapta sus a forumului.

1) Accepta termenii si conditiile forumului.
Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile forumului, dupa care sa apasati butonul "I accept the terms of the agreement" pentru a continua inregistrarea.

2) Completati campurile libere cu informatiile cerute.
Prima data avem "Username". Acolo trebuie sa puneti un nume cu care va veti loga de acum in colo pe forumul nostru (ganditi-va bine, deoarece nu mai poate fi schimbat dupa inregistrare). Exemple: LibertySG, Andrei123.

Dupa ce v-ati ales un username, trebuie sa introduceti E-Mail-ul dumneavoastra (in al doilea spatiu), care este necesar pentru confirmarea inregistrarii. Acesta trebuie sa fie unul valid. Noi va recomandam sa va inregistrati cu un E-Mail creat prin Gmail, deoarece pe Yahoo Mail e posibil sa nu primiti email-ul pentru confirmare, rezultand ca nu va puteti accesa contul creat.

Mai jos avem "Allow users to email me:"(Lasa membrii sa imi trimita mesaje pe email). Daca doriti ca membrii sa nu va trimita mesaje pe email (email-ul sa fie afisat doar celor din staff), lasati acea casuta debifata, in schimb, daca doriti ca membrii sa va poata trimite mesaje pe email-ul dumneavoastra (email-ul sa fie afisat tuturor), bifati casuta.

Dupa aceea, avem "Choose password:"(Alege parola). Aici este foarte important, pentru ca este necesara pentru a va loga pe forumul nostru (impreuna cu username-ul). Va recomandam o parola cu cat mai multe cifre si litere, dar pe care sa o tineti minte. De asemenea, va mai recomandam sa scrieti parola aleasa pe o foaie, sau intr-un document text. Va rugam sa scrieti cu mare atentie parola. Parola poate fi schimbata dupa inregistrare.

Urmeaza "Verify password:"(Verifica parola). Aici trebuie doar sa scrii parola pe care ai scris-o mai sus. Daca parolele nu vor corespunde, nu veti fi lasati sa va inregistrati.

La "Location:"(Locatia) puteti introduce locatia dumneavoastra, dar nu este obligatoriu. (Aceasta informatie va fi afisata tuturor)

La "Gender:"(Genul/Sexul) puteti sa alegeti sexul dumneavoastra, dar din nou, nu este obligatoriu. (Aceasta informatie va fi afisata tuturor)

La "Real Name:"(Numele real) puteti introduce numele dumneavoastra real, nu este obligatoriu. (Aceasta informatie va fi afisata tuturor)

La "Steam ID:"(ID-ul de Steam) puteti introduce id-ul dumneavoastra de Steam (daca aveti unul), nu este obligatoriu. (Aceasta informatie va fi afisata tuturor)

La "This box must be left blank:"(Aceasta casuta trebuie sa fie goala) trebuie sa stergeti continutul casutei, fara sa scrieti altceva. (Acest pas este doar pentru a apara forumul de boti)

La "Type the letters shown in the picture:"(Scrie literele afisate in imaginea de mai sus) trebuie sa copiati EXACT caracterele din imaginea de mai sus. (Acest pas este doar pentru a apara forumul de boti)

La "What is the main language of this forum ? (romanian):"[Care e limba principala a acestui forum (romana) ] trebuie sa scrieti "romanian". (Acest pas este doar pentru a apara forumul de boti)

La "Who is the owner of this forum ? (stuntman):"[Cine este proprietarul acestui forum (stuntman)] trebuie sa scrieti "stuntman". (Acest pas este doar pentru a apara forumul de boti)

3) Validati contul (confirmati/terminati inregistrarea)
Dupa ce ati terminat cu toti acesti pasi, apasati pe butonul "Register", dupa care intrati in casuta dumneavoastra de email si cautati mesajul primit de la "Skilled Gaming" (acesta s-ar putea afla si in folderul "Spam") dupa care apasati pe linkul dat si gata! V-ati inregistrat cu succes pe forumul nostru! Va recomandam sa nu puneti la dispozitia nimanui datele dumneavoastra de logare.
2. Logarea pe forum
Dupa ce v-ati creat un cont pe forumul nostru, apasati pe butonul "Login" de langa butonul "Register" (dreapta sus). Veti fi redirectionat pe o alta pagina, in care trebuie sa introduceti niste date.

Prima data avem "Username:"(numele utilizatorului). Aici trebuie sa introduceti username-ul(numele de utilizator) introdus la inregistrare.

Dupa aceea avem "Password:"(parola). Aici trebuie sa introduceti parola introdusa la inregistrare.

Mai jos avem "Minutes to stay logged in:"(Minute de stat logat). Aici trebuie sa introduceti (in minute) timpul pe care vreti sa fiti logati pe acest PC. Dupa ce vor trece acele minute, veti fi delogat automat. De obicei, timpul este de 60 minute. Acest camp nu este obligatoriu.

Si mai jos avem "Always stay logged in:"(Stai logat tot timpul). Aici trebuie sa bifati daca vreti sa fiti sau nu logati non stop. Daca doriti sa fiti logati non stop, bifati, daca nu, nu. Nu recomandam bifarea acestei optiuni cand logarea se face pe un calculator public (de la un Internet Cafe, scoala etc.).

Dupa ce introduceti tot, apasati pe butonul "Login", iar daca datele vor fi corecte, veti fi redirectionati catre pagina principala. Acum sunteti logati pe forum si puteti incepe sa postati!
3. Ce pot face pe acest forum? (informatii de baza despre activitatile ce se desfasureaza pe acest forum si alte informatii)
Este o intrebare pe care probabil toti si-o pun dupa ce se inregistreaza pe forumul nostru. Pai, mai jos o sa enumar cateva dintre lucrurile pe care le puteti face pe forumul nostru, dupa ce ati citit regulamentul acestuia:


1) Postati unde doriti
Pai, principalul scop al acestui forum e informatia, deci postarile sunt esentiale pentru acest forum, de acea, incercam sa incurajam membrii sa posteze in board-urile in care doresc. Avem o multime de boarduri in care se poate posta, dar te rugam sa nu incalci regulamentul atunci cand faci acest lucru. Majoritatea board-urilor au cate un regulament sau/si model propriu, care vin in plus pe langa regulamentul general. Si acestea trebuiesc respectate.


2) Participati la competitii
Pe acest forum, ocazional, se organizeaza diferite competiti, precum: Competitii de postari, Competitii in diferite jocuri. La aceste competitii se pot castiga grade pe forum. Competitiile anterioare dar si cele care poate sunt in desfasurare se afla in acest board. De obicei, competitiile se anunta si prin alte moduri, chiar si pe pagina noastra oficiala de Facebook.


3) Aveti vreun talent? Atunci, aratati-ni-l
Daca, de exemplu, aveti talent la Design, puteti fi activi la boardul "Design" creandu-va un portofoliu, raspunzand la cererile de creatii ale membrilor si asa mai departe, si aratati-ne ca sunteti un maestru al design-ului!

Verificati boardurile pentru a vedea unde va mai puteti arata talentul!


4) Va place sa ascultati muzica? Atunci veniti pe room-ul nostru oficial de Plug.DJ
Daca va place muzica, de orice gen, veniti pe Skilled Music! Aici se difuzeaza o multime de genuri muzicale, si se organizeaza evenimente foarte des. Va asteptam cu drag!


5) Aveti un server de joc? Atunci, puteti intra cu el in comunitatea noastra
Daca aveti un server de joc, il puteti "inscrie" in comunitatea noastra. Detalii despre inscrierea unui server in comunitatea noastra gasiti in acest topic.


6) Exprimati-va opinia
Aici, va puteti exprima liber opinia, fara sa fiti banati (cum se intampla pe alte forumuri), atat timp cat nu folositi cuvinte jignitoare si/sau vulgare.


Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile care le puteti face aici. Speram sa va simtiti bine alaturi de noi!
4. Personalizarea profilului (Modificare profilului)
Probabil ati observat ca unii au niste profiluri foarte frumoase, si, probabil, doriti si dumneavoastra sa aveti un profil frumos, asa ca aceasta rubrica va vine in ajutor. Urmareste pasii de mai jos pentru a intelege cum trebuie faci ca un profil sa arate bine si cum puteti sa-l modificati:


1) Cum ajungem la setarile profilului? (si explicarea fiecarei parti principale)
Daca sunteti logati, pe bara de sus puteti observa un buton numit "Profile". Dati click pe el. Prima data, vedeti profilul dumneavoastra, cu toate datele. In stanga sus aveti doua butoane, "Profile Info"(informatii despre profil) si "Modify Profile"(Modifica profilul). La "Profile Info" avem informatii despre profil. Cand dam cu cursorul pe el, ne apar alte 4 butoane: "Summary", "Show Stats" si "Show Posts".

Prima data avem "Summary". Cand dam click pe el vedem tot acelasi lucru ca la "Profile" din bara de sus.

Dupa aceea, avem "Show Stats". Cand dam click pe el vedem diferite statistici despre utilizator. (puteti vedea si statisticile dumneavoastra, dar si a altor membrii, daca le accesati profilul)

Mai jos avem "Show Posts". Aici puteti vedea toate postarile facute de dumneavoastra, dar si a altor membrii (daca le accesati profilul).


Acum ca am vazut care e treaba cu "Profile Info", putem trece la "Modify Profile". Cand punem cursorul pe el, apar urmatoarele butoane: "Account Settings"(Setarile contului), "Forum Profile"(Profilul de pe forum), "Look and Layout"(Aspect), "Notifications"(Notificari), "Personal Messaging"(Mesaje personale/private) si "Ignore Boards Options"(Optiunile pentru boardurile ignorate).

Prima data avem "Account Settings". Aici puteti modifica tot ce tine de cont. (Numele care este afisat pe forum, email-ul, parola, optiunea "Allow users to email me", parola si intrebarea secreta impreuna raspunsul la ea) Va rugam sa nu va jucati pe aici, deoarece daca de exemplu, va modificati email-ul veti fi delogati si va trebui sa confirmati ca ati schimbat email-ul pentru a putea intra din nou pe cont. Daca scrieti un email la intamplare, va va fi imposibil sa va logati.

Mai jos avem "Forum Profile". Aici puteti modifica profilul dumneavoastra. (Avatar, Text Personal, Ziua de nastere, Locatia, Sexul, Semnatura, Numele real si ID-ul de Steam)

Dupa aceea avem "Look and Layout". Aici puteti modifica diferite setari, precum timpul si preferintele pentru postare. Nu vom discuta despre aceasta sectiune, puteti modifica daca doriti, dar setarile sunt bune asa cum sunt, nu necesita modificari.

Mai avem "Notifications", "Personal Messaging" si "Ignore Boards Options". Despre primele doua nu vom discuta, puteti modifica daca simtiti nevoia. Ultima, adica "Ignore Boards Options" va ajuta sa ignorati diferite boarduri. Doar bifati, si boardurile alese nu le veti mai putea vedea cand navigati pe forum.


2) Modificarea profilului: Account Setting (setarile contului)
Mai intai vom discuta despre "Account Settings".

Prima data avem "Username". Acesta este numele cu care va logati; nu poate fi schimbat.

Dupa aceea avem "Name" sau "Display Name". Acesta este numele care este afisat public; acesta poate fi schimbat; daca il schimbati, trebuie sa va scrieti parola la "Current Password:" si sa apasati "Change Profile".

Mai jos avem "Email". Aici va puteti modifica email-ul asociat cu contul. Repetati ce scrie mai sus. Dupa aceea, veti fi delogati, fiind necesara activarea contului din nou. Dupa ce l-ati activat, va puteti loga din nou.

"Allow users to email me" stiti foarte bine ce este, de la prima rubrica, cea cu inregistrarea.

"Choose Password" si "Verify Password" sunt pentru a va schimba parola. Scrieti parola de doua ori, apoi scrieti parola actuala la "Current Password" si apasati "Change Profile".

"Secret Question" si "Answer" sunt pentru a va ajuta sa va recuperati parola, in caz ca o uitati. La "Secret Question" scrieti o intrebare, iar la "Answer" raspunsul la intrebare. Repetati actiunea cu "Current Password" si "Change Profile" pentru a aplica modificarea.


3) Modificarea profilului: Forum Profile (Profilul de pe forum)
Prima data vedeti "Personalized Picture" si trei optiuni din care puteti bifa doar una. Prima este "No avatar"(Fara avatar). O bifati daca doriti sa purtati avatarul obisnuit. A doua este "Choose avatar from gallery"(Alege un avatar din galerie). Bifati aceasta optiune daca doriti sa alegeti un avatar din galeria forumului. A treia este "Specify avatar by URL"(Specifica un avatar prin URL). Bifati aceasta optiune daca doriti sa va puneti un avatar propriu.

La "Personal Text:" va puteti introduce un text personal.

La "Birthdate:" va puteti introduce data nasterii.

La "Location:" va puteti introduce locatia.

La "Gender:" va puteti alege sexul.

La "Signature:" va puteti schimba semnatura, putand introduce imagini si/sau texte.

La "Real Name:" va puteti introduce numele real.

La "Steam ID:" va puteti introduce ID-ul de Steam.
5. Cum donez/cumpar un grad?
Pe comunitatea noastra, anumite grade pot fi cumparate (VIP si Global Moderator), sau pur si simplu puteti dona pentru a ne sustine. Toate donatiile sau cumparaturile ajuta la tinerea comunitatii online.


1) Ce pot sa cumpar?
Pai, puteti cumpara anumite grade: VIP sau Global Moderator. De asemenea, puteti cumpara Moderator la un anumit board. Detalii gasiti in acest topic. De asemena, in acel topic gasiti detalii despre modalitatea de plata si beneficiile pe care gradele disponibile le aduc. Alte modalitati de plata pot fi discutate cu fondatorul comunitatii.


2) Doneaza sau cumpara in siguranta!
Fie ca vreti sa donati o suma de bani comunitatii sau vreti sa cumparati un grad, v-ar parea rau daca ati pierde banii. De aceea, va recomandam sa fiti foarte atenti in procesul de donare/cumparare. Aveti grija cui efectuati plata. Orice donatie/cumparatura se achita fondatorului comunitatii(click pentru a accesa profilul)! Niciodata nu achitati plata la un alt membru, chiar daca face parte din staff.


3) Alte informatii
Alte moduri de contactare(Facebook, Skype etc.) pot fi solicitate fondatorului, pe forum, prin Mesaj Privat. Confirmarea se poate face instant daca fondatorul este online pe Forum/Facebook/Skype. Puteti trimite codul de reincarcare si atunci cand fondatorul este offline, dar confirmarea nu se va face instant, ci atunci cand acesta se va conecta la retelele sociale sau forum.
6. Dictionar
Asta e probabil, ultima sectiune a acestui ghid. Probabil ati intalnit pe forum multe termene necunoscute, mai jos aveti explicate cat mai multe dintre ele:

- Board= o sectiune dintr-o categorie.
- Topic= un subiect.
- Reply= raspuns
- Staff= echipa administrativa a forumului
- SA:MP= varianta multi-player a jocului Grand Theft Auto: San Andreas
- Topic Closed= topic inchis
- Sticky= (topic) fixat
- Nickname= nume folosit doar in lumea virtuala, pe forumuri sau jocuri online
- Steam= platforma dedicata vanzarilor de jocuri!: Daca aveti o alta problema ce inca nu a fost prezentata in ghid, sau o nelamurire, puteti da un reply la acest topic. De asemenea, daca vedeti vreo greseala, ne puteti atentiona tot printr-un reply. De asemenea, puteti citi si acest topic.
« Last Edit: 15 January 2017, 16:14:42 by Liberty »

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal