Home
Forum
Help
Search
Calendar
Team
Login
Register
Hi,
Guest
Login
Register
Skilled Gaming
»
Timp Liber/Free Time
»
Ştiri/News
»
Viaţa reală/Real life
»
Anuntul neasteptat al NASA: "Este atat de aproape de noi si pana acum n-am sti..
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Go Down
Author
Topic: Anuntul neasteptat al NASA: "Este atat de aproape de noi si pana acum n-am sti.. (Read 1529 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
•>xReLiAn.<•
Legend
High-Roller
Anuntul neasteptat al NASA: "Este atat de aproape de noi si pana acum n-am sti..
«
on:
16 July 2013, 10:31:17 »
[Skilled News]
Anuntul neasteptat al NASA: "Este atat de aproape de noi si pana acum n-am stiut nimic". Ce au descoperit
[Skilled News]
Un nou satelit al planetei Neptun a fost descoperit intamplator, devenind astfel cel de-al 14-lea cunoscut pana in zilele noastre, care graviteaza in jurul acestei planete indepartate din Sistemul Solar, a anuntat luni NASA, citata de AFP.
Noul este satelit este cel mai mic dintre satelitii care orbiteaza in jurul lui Neptun si are un diametru de doar 19 kilometri, potrivit observatiilor realizate cu ajutorul telescopului Hubble, a precizat agentia spatiala americana.
Neptun este cea de-a opta si totodata ultima planeta din Sistemul Solar, in functie de distanta fata de Soare.
Noul satelit, denumit S/2004 N1, este de circa 100 milioane de ori mai putin luminos decat cea mai putin stralucitoare dintre stelele care pot fi vazute cu ochiul liber.
Astronomii de la NASA l-au reperat urmarind un punct alb care aparea cu regularitate in cele peste 150 de fotografii realizate de telescopul Hubble intre anii 2004 si 2009.
Mark Showalter de la Institutul SETI din Mountain View din California a descoperit acest satelit, pe 1 iulie, a precizat NASA.
"Procesam informatii si la un moment dat m-am gandit sa ma uit mai departe, dincolo de sistemul de sateliti ai lui Neptun. Am vazut un punct care nu ar fi trebuit sa fie acolo", declara Showalter.
Oamenii de stiinta sunt de parere ca satelitul S/2004 N1 are nevoie de 23 de ore pentru a efectua o rotatie completa in jurul planetei Neptun.
Naptun are in total 14 sateliti naturali. Cea mai mare, Triton, a fost descoperita in anul 1846, iar Nereida in 1949.
Sonda spatiala Voyager 2 a ajutat la descoperirea altor sateliti: Proteus si altele mai mici, Naiada, Thalassa, Despina, Galatea si Larissa.
In 2002 au fost observate pentru prima data Halimede, Laomedeia, Sao si Nestor, iar in 2003 Psamathe.
Sursa:
Yoda.ro
Android).
High-Roller
Re: Anuntul neasteptat al NASA: "Este atat de aproape de noi si pana acum n-am sti..
«
Reply #1 on:
16 July 2013, 10:41:46 »
Interesant
s l a m
T I T A N I U M
Legend
God
Real Name: Aurelian
Steam ID: slamsg
Re: Anuntul neasteptat al NASA: "Este atat de aproape de noi si pana acum n-am sti..
«
Reply #2 on:
16 July 2013, 10:51:27 »
Interesant ....
· ,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸-(_S L A M_)-,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸
Legends never die
http://slam-official.tumblr.com/
http://www.youtube.com/user/DeepWyNN
FH3 - FH4 - FH5 player
· ,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸-(_S L A M_)-,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸
✖️ kent
Sunt cine sunt,adică
Spam Machine
Real Name: Razvan
«
Reply #3 on:
16 July 2013, 12:48:18 »
Interesant..
×X×_vasya_×X×
Legend
Cyborg
«
Reply #4 on:
16 July 2013, 13:06:46 »
Quote from: » Play « on 16 July 2013, 10:51:27
Interesant ....
Ai zis ca nu iti place cand auzi stiri din astea despre sateliti si altele , si dupa cum vad eu acum iti pare interesant plus la asta nici 15% din stire nu ai citit.
Inca un satelit langa Neptun nu ar strica
"Nu e obligatoriu să fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid aşa."
IstuntmanI
GZS Owner
Administrator
Cyborg
Steam ID: istuntmani
«
Reply #5 on:
16 July 2013, 16:37:53 »
Quote from: [SG]|>Android<| on 16 July 2013, 10:41:46
Interesant
Quote from: » Play « on 16 July 2013, 10:51:27
Interesant ....
Quote from: KenT__.[éŤn] on 16 July 2013, 12:48:18
Interesant..
:ayfkm:
Interesant.
https://db.tt/gWwtIpyA
Follow me on @
Facebook
.
[SG]P1xuletz.xD
A D D I C T E D.
Legend
God
«
Reply #6 on:
17 July 2013, 09:15:37 »
" Oamenii de stiinta sunt de parere ca satelitul S/2004 N1 are nevoie de 23 de ore pentru a efectua o rotatie completa in jurul planetei Neptun.
Interesant
)
KisHumma
Professional Gamer in Romania Team #DH2014
Legend
High-Roller
Asaa, o sa te <3 femeia ta cum face campioana mea
Real Name: Rolly
Steam ID: kishummasadixxx / kishumma
«
Reply #7 on:
17 July 2013, 21:43:14 »
Lol
Interesant
Print
Pages: [
1
]
Go Up
« previous
next »
Skilled Gaming
»
Timp Liber/Free Time
»
Ştiri/News
»
Viaţa reală/Real life
»
Cookies help us provide you a better browsing experience. By using our site, you consent to the use of cookies by us.
OK
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal