Author Topic:  2015 fara procesoare desktop AMD?  (Read 1005 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline >.marKeLonn.<

• ησтнιηg ιѕ ιηєνιтαвℓє
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • SUCCES IS MY ONLY MOTHERF*CKING OPTION
  • Real Name: ^ M.J.Z ^ Angelo ^
2015 fara procesoare desktop AMD?
« on: 29 July 2014, 14:25:12 »

Dupa ce a uitat complet de socket-ul AM3+, ultimele sale procesoare fiind fortate pe piata in urma cu aproximativ un an, fara planuri de viitor apropiat pentru modele noi sau un inlocuitor, se pare ca si socket-ul FM2+ va avea un tratament similar. Adica, pe scurt, anul 2015 nu va vedea nimic nou in segmentul desktop de la AMD.

Ultima arhitectura prezenta pe AM3+ a fost Piledriver – Vishera in 2012. Intre timp AMD a introdus, in 2014, Steamroller. Dar aceasta a fost rezervata procesoarelor Kaveri si socket-ului lor FM2+, si nu a mai ajuns pe AM3+. Am sperat ca macar Excavator, urmasul lui Steamroller, arhitectura ce va sosi in 2015, sa revitalizeze platforma putin, insa planurile AMD nu contin astfel de informatii.

Uitandu-ne in cealalta parte a desktop-ului AMD, la procesoarele cu grafica integrata Fusion, ultimul lor reprezentant este Kaveri cu a sa arhitectura Steamroller despre care aminteam mai sus. Aceste CPU-uri folosesc socket-ul FM2+ lansat impreuna cu ele la inceput de 2014. In 2015, in materie de Fusion, AMD va avea familia Carizo, cu arhitectura Excavator.

Dar Carizo va fi mai degraba o platforma SoC (System on a Chip) decat un APU (Accelerated Processing Unit) ca predecesorii sai. Pentru ca va integra si southbridge-ul. Si din acest motiv actuala familie de socket-uri FM din lumea desktop nu ar mai fi viabila. Dar in loc sa aduca un inlocuitor, AMD pare ca renunta complet la segment, pana in 2016, cand va dispune de o arhitectura complet noua, care sa substituie generatia ratata K11 – Bulldozer.

Stim ca AMD nu sta prea bine la capitolul financiar, dar nu stim daca investitia de a aduce Steamroller si Excavator pe AM3+ si FM2+ (sau derivate ale lor) era atat de mare incat sa nu se justifice. Probabil asta a considerat AMD.

Sursa: arenait.ro

" The world is going to judge you no matter what yo do , so live your life the f*cking way you want to " 

Offline s l a m

• T I T A N I U M
  • Legend
  • God
  • *
  • Retired
  • Real Name: Aurelian
  • Steam ID: slamsg
Re: 2015 fara procesoare desktop AMD?
« Reply #1 on: 29 July 2014, 14:34:01 »
Daca vrei gaming, dar gaming ( jucat + rec. + altele ) iti trebuie un AMD ( cu toate ca si intel se descurca bine ).

Nasol, astia o sa faca alte socketuri ca sa iti iei alt pc.. :))

· ,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸-(_S L A M_)-,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸

Legends never die

http://slam-official.tumblr.com/
http://www.youtube.com/user/DeepWyNN

FH3 - FH4 - FH5 player

· ,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸-(_S L A M_)-,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸

Offline .shadoW

• Berea fără alcool e ca și femeia fără țâțe.
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • F O R D F O C U S
  • Real Name: S E B I
  • Steam ID: sh4d00W
« Reply #2 on: 29 July 2014, 14:37:14 »
Speram ca in 2016 sa sparga gura targului :D

Offline IstuntmanI

• GZS Owner
  • Administrator
  • Cyborg
  • *
  • Real Name: NcF http://fb.me/cnistor96
  • Steam ID: istuntmani
« Reply #3 on: 29 July 2014, 15:19:40 »
Sunt foarte bune procesoarele AMD, si sunt ieftine, n-ar trebui sa intre in pana. D:

Offline ×X×_vasya_×X×

• Legend
  • Cyborg
  • *
  • Real Name: vasya
« Reply #4 on: 29 July 2014, 20:27:52 »
Si asa Intel v-a creste usor si bine .

"Nu e obligatoriu să fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid aşa."

Offline Mishu

• Senior
  • *
  • Real Name: Mihai
  • Steam ID: mihaibaiasu
« Reply #5 on: 30 July 2014, 10:19:40 »
Sunt foarte bune procesoarele AMD, si sunt ieftine, n-ar trebui sa intre in pana. D:
Si Intel are procesoare ieftine si bune. Alea sunt cele din seria Pentium. Plus ca acum ceva vreme au lansat o versiune aniversara a Pentium-ului pe socket 1150 care se poate overclocka. Din ce am vazut, un G3258 urcat la 4.5GHz cu racire stock (ori un cooler sub 100 de lei) alaturi de un GTX 750Ti ruleaza Crysis 3 in setari High la 30FPS constant. Procesorul asta (G3258) este mai ieftin decat un Athlon II X4 750k, nu cu mult, dar este mai ieftin si este foarte bun pentru banii pe care ii dai pe el.
Pacat de AMD ca ofereau produse de calitate. Vad ca nu prea a fost mare hype cu aceste Kaveri, desi sunt destul de performante, reusind sa ruleze Battlefield 4 la 1080p la low-medium, daca nu ma insel. (pe integrata)
« Last Edit: 30 July 2014, 10:20:34 by Mishu »
~~SPECS~~
CPU : Intel Core i3 4160, stock cooler
RAM : 2x 4GB HyperX Predator 2133MHz
MB : AsRock Z97 Anniversary
GPU : Sapphire R9 280 OC
PSU : Antec VP700P
Case : Zalman Z3
Cooler : Stock

~PHONES : iPhone 6, Nexus 4

Offline >.marKeLonn.<

• ησтнιηg ιѕ ιηєνιтαвℓє
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • SUCCES IS MY ONLY MOTHERF*CKING OPTION
  • Real Name: ^ M.J.Z ^ Angelo ^
« Reply #6 on: 30 July 2014, 13:02:49 »
Si Intel are procesoare ieftine si bune. Alea sunt cele din seria Pentium. Plus ca acum ceva vreme au lansat o versiune aniversara a Pentium-ului pe socket 1150 care se poate overclocka. Din ce am vazut, un G3258 urcat la 4.5GHz cu racire stock (ori un cooler sub 100 de lei) alaturi de un GTX 750Ti ruleaza Crysis 3 in setari High la 30FPS constant.
Stii ce inseamna sa overclock-ezi un procesor Pentium ? eu stiu , am patit-o . xD
Sa zicem ca ai reusit , si te joci Crysis 3 .. dar nu mult timp , dupa un timp procesorul o sa isi ia zborul din socket , mai ales cu racire "stock" . :))
Procesoarelor Intel nu este recomandat overclock .

" The world is going to judge you no matter what yo do , so live your life the f*cking way you want to " 

Offline Badboy.UndeadArmy™

• Skilled Gaming Legend
  • Legend
  • God
  • *
  • Legends Never Die
  • Real Name: S.B.SZ.
  • Steam ID: badboyundeadarmy
« Reply #7 on: 30 July 2014, 13:14:32 »
Pacat de AMD

Follow me on: