Author Topic:  România ar putea avea propria monedă digitală  (Read 829 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Raylisse

• Meow meow meow!
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Cats
  • Real Name: Morosan Melina Madalina
  • Steam ID: CharlesgarOB
România ar putea avea propria monedă digitală
« on: 28 February 2015, 16:44:57 »

[Skilled News] România ar putea avea propria monedă digitală [Skilled News]

România ar putea beneficia de propria monedă digitală şi băncile centrale se gândesc să creeze un produs asemănător bitcoinului. Dintre băncile centrale europene foarte preocupate de acest aspect, Banca Angliei pare să fie cea mai decisă să migreze spre banii digitali.
Banca Angliei precizează într-un raport că monedele digitale pot avea un impact pozitiv asupra umanităţii, exact ca în cazul internetului. Potrivit analizei citite de Digi24.ro, instituţia consideră că băncile centrale trebuie să ia în calcul posibilitatea de a emite propriile monede digitale.
  Bineînţeles că aşa s-ar transfera o parte din puterile băncii către populaţie. Numite şi criptovalute, monedele digitale au fost concepute să funcţioneze independent, fără să fie influenţate de o politică monetară anume.
  Din motive de siguranţă, o tranzacţie cu o astfel de valută are trei jucători: cel care oferă banii digitali, cel care îi încasează şi între cei doi este un PC care verifică tranzacţia.
 Cel care îşi pune calculatorul la dispoziţie pentru verificare tranzacţiei este la rândul său răsplătit cu monede digitale proaspăt generate.
Un leu digital, o liră sau un euro ar funcţiona pe un principiu similar, în care nu banca centrală, ci calculatoarele populaţiei ar fi cele care ar verifica autenticitatea tranzacţiilor. Sau cel puţin aceasta este varianta propusă în raportul Băncii Angliei.
  O soluţie ar fi ca băncile centrale să verifice tranzacţiile, ceea ce ar rezolva marea problemă a numărului de monede aflate în circulaţie. Toate monedele nou-create ar rămâne în visteria băncilor centrale. În acest fel, ar fi evitate oscilaţiile excesive de preţuri, o consecinţă a deprecierii rapide a monedei digitale naţionale.
  Dar ca să verifice toate tranzacţiile, băncile centrale ar trebui să aibă foarte multe computere foarte performante sau ar putea recurge la ajutorul companiilor cu servere puternice care să ofere, contra unor comisioane, puterea de calcul necesară verificării tranzacţiilor.
  În acest context, sistemul financiar nu ar fi cu nimic mai diferit decât cel de acum. Totodată, monedele digitale nu s-ar diferenţia de simplele metode electronice, pe care băncile centrale le emit dintr-un singur clic şi care au nevoie de intermediari autorizaţi pentru verificarea tranzacţiilor. Tocmai de aceea, băncilor centrale le va fi foarte greu să copieze modelul Bitcoin fără riscurile de instabilitate ale acestui tip de monedă digitală.

Sursa: gîndul.info | Oferit de Ralysse

Offline Badboy.UndeadArmy™

• Skilled Gaming Legend
  • Legend
  • God
  • *
  • Legends Never Die
  • Real Name: S.B.SZ.
  • Steam ID: badboyundeadarmy
Re: România ar putea avea propria monedă digitală
« Reply #1 on: 28 February 2015, 17:01:03 »
Interesant.Ar fi ceva :)

Follow me on:
FaceBook
Instagram

Ai nevoie de ajutor? Trimite-mi un PM !
Do you need help? Send me a PM !

Offline ActiON_

• Legend
  • High-Roller
  • *
  • Real Name: Cozmiuc Alexandru Andrei
« Reply #2 on: 28 February 2015, 17:24:53 »
Eu nu cred ca moneda digitala va intra prea curand la noi in tara. In plus, cred ca noi nu suntem capabili de creearea unor criptovalute proprii, deocamdata.
O idee foarte interesanta si destul de buna. Astfel, evaziunea fiscala ar fi mai redusa sau chiar ar disparea (in cazul in care posibila moneda ar fi utilizata precum leul, in orice domeniu). Insa, mai intai de toate, trebuiesc rezolvate toate problemele tarii. Altfel, nu vad cum am putea sa cream astfel de monede. E prea prematur sa vorbim despre asa ceva, luand in considerare in ce situatie se afla Romania.
Vise, vise...
« Last Edit: 28 February 2015, 17:29:04 by ActiON_ »

Ai vreo problema/nelamurire in legatura cu forumul nostru? Citeste acest topic si daca nu ai gasit raspunsul potrivit, da un reply!

Offline Patrick.

• Spam Machine
  • *
  • R.N.T Best Server For Ever :)
  • Real Name: Patrick
  • Steam ID: Patrick.
« Reply #3 on: 28 February 2015, 17:26:42 »
Eu nu cred ca moneda digitala va intra prea curand la noi in tara. In plus, cred ca noi nu suntem capabili de creearea unor criptovalute proprii, deocamdata.
O idee foarte interesanta si destul de buna. Astfel, evaziunea fiscala ar fi mai redusa sau chiar ar disparea (in cazul in care posibila moneda ar fi utilizata precum leul, in orice domeniu).
Si eu sunt de acord cu Action, ca moneda digitala nu va aparea curand in Romania. :P

Offline Conni

• Romania National Trucking Fondator
  • Spam Machine
  • *
  • Romania National Trucking Fondator
  • Real Name: Alexandru Gabriel
« Reply #4 on: 28 February 2015, 17:35:06 »
Romanul foloseste internetul pentru filme por*o , jocuri si muzica! Foarte putini spre exemplu folosesc internet bankingul... Se "va pune praful" pe aceasta moneda virtuala..
Americanii calatoresc de la Marte la Pluto

Romanii calatoresc de la Prislop la Iasi

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal