Author Topic:  EUROVISION 2015. Călin Goia, Voltaj: „Avem două luni de vorbit despre mesajul...  (Read 687 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Raylisse

• Meow meow meow!
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Cats
  • Real Name: Morosan Melina Madalina
  • Steam ID: CharlesgarOB

[Skilled News] EUROVISION 2015. Călin Goia, Voltaj: „Avem două luni de vorbit despre mesajul campaniei De la capăt, nu doar despre piesă, şi o facem în lumina reflectoarelor" [Skilled News]

Voltaj a câştigat Eurovision România. După ce au primit 12 puncte din partea juriului şi 12 de la public, Călin Goia şi trupa lui o iau „De la capăt” la Viena
 Voltaj a câştigat finala Eurovision România, după ce au obţinut cele mai multe puncte în urma cumulării votului publicului şi al juriului, duminică, 8 martie. Piesa lor, De la capăt, a primit 12 puncte de la public şi 12 din partea juriului şi, cu 24 de puncte a câştigat Selecţia Naţională Eurovision 2015.

„Oamenii au rezonat la mesajul nostru. Beneficiarii campaniei noastre De la capăt sunt aceşti copii minunaţi, copiii sunt ziua de mâine”, spunea Călin Goia, imediat după anunţarea rezultatului. La nici 24 de ore de la desemnarea lor drept câştigători, solistul Voltaj afirmă că încă resimte bucuria. "Mesajul campaniei noastre destinate copiilor aflaţi în dificultate din România ajunge astfel la Viena. Oamenii au ales cu sufletul. Au fost piese bune în concurs, au fost şi artişti buni, dar cred că noi am avut ceva în plus - piesa noastra a avut un mesaj", afirmă acesta pentru gândul.

Voltaj a avut luni, 9 martie, prima întâlnire cu staff-ul tehnic, la sediul televiziunii naţionale. "Nu ne grăbim deocamdată cu deciziile", spune Călin Goia, întrebat dacă a hotărât dacă piesa De la capăt va avea pentru concursul din Austria o altă variantă. "Ne gândim să mergem cu versuri fie în limba engleză, fie în limba română şi parţial engleză. Ştiu că în ultimii ani au câştigat piese interpretate în engleză, dar asta nu este o condiţie. Româna sună exotic pentru mulţi dintre votanţi şi, în plus, aşa am respecta ideea campaniei noastre iniţiale".

Solistul spune că nu au discutat despre o eventuală regie pentru momentul pe care îl vor susţine la Viena. "Vrem să vedem scena pe care vom evolua şi o să propunem şi noi o scenografie proprie. Dar ne gândim. Mai este până la întâlnirea delegaţiilor. Sunt ţări care nu şi-au desemnat încă concurenţii", mai spune Goia.   

Deşi susţine că nu resimte nicio presiune din partea echipei Eurovision România şi că nici nu i s-a impus Voltajului un target, Călin Goia îşi defineşte colegii din trupă drept "încăpăţânaţi".

"Noi vrem să ne situăm cât mai sus. Singuri ne punem presiunea. Vrem să urcăm  mai sus de locul doi. Ştim că Eurovisionul nu este neapărat un concurs muzical , dar ne încăpăţânăm să vedem ce facem acolo. Vom merge în faţa europenilor pentru a le cânta despre românii care muncesc de dimineaţă până noaptea şi fac sacrificii enorme pentru a asigura un trai decent copiilor lor, lăsaţi în ţară din cauză că nu au cum să îi ia cu ei acolo unde lucrează. Toţi avem astfel de cunoscuţi, prieteni sau rude, care sunt plecaţi afară pentru un trai mai bun”, mai spune solistul Voltaj.

"Mă bucur că românii ne-au acordat votul şi mă bucur că piesa asta va trece graniţa. Ştim că Eurovision are o audienţă de 600 de milioane de telespectatori şi am vrea ca această piesă să aibă efect asupra sutelor de mii de copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Avem două luni de vorbit despre această campanie De la capăt, nu doar singular, despre piesă, şi o facem în lumina reflectoarelor".

În lumina reflectoarelor băieţii de la Voltaj au adus duminică, imediat după consurs, o fetiţă de 9 ani, Cornelia, un copil dintr-un sat din Dolj, cu părinţi plecaţi în străinătate, la lucru. Acum este beneficiară a campaniei Donator de viitor, iniţiat de World Vision România. "Am luat-o pe scenă alături de noi. melodia asta este şi pentru ea", povesteşte Călin Goia.
 La Selecţia Naţională Eurovision, locul al doilea a fost obţinut de Luminiţa Anghel, cu 18 puncte (10 puncte televot, 8 puncte juriu), iar pe a treia poziţie a fost Ovidiu Anton, cu 15 puncte (5 puncte televot, 10 puncte juriu). Următorii clasaţi au fost Blue Noise, cu 14 puncte (7 puncte televot, 7 puncte juriu), Tudor Turcu, cu 13 puncte (8 puncte televot, 5 puncte juriu), CEJ, cu 10 puncte (6 puncte televot, 4 puncte juriu), Lara Lee, cu 7 puncte (1 punct televot, 6 puncte juriu), Cristina Vasiu, cu 5 puncte (2 puncte televot, 3 puncte juriu), Aurelian Temişan feat. Alexa, cu 5 puncte (3 puncte televot, 2 puncte juriu), Super Trooper, cu 5 puncte (4 televot, 1 punct juriu), Rodica Aculova şi Băieţii, care nu au reuşit să cumuleze niciun punct.

Juriul de specialitate al selecţiei naţionale a fost compus din: OVI, cel care a reprezentat de două ori România la Eurovision Song Cotest, compozitorii Mihai Pocorschi şi Viorel Gavrilă, impresarul  Anca Lupeş şi jurnalistul Bogdan Honciuc.

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Sursa: gandul.info | Oferit de Raylisse

Offline Liberty

• High-Roller
  • *
  • Real Name: Valentin
Bună veste. "De la capăt" este o piesă foarte frumoasă și merită să treacă granița. Știu și eu cum e să ai părinți în străinătate. În fine... aici, unde stau eu,  merg 100-200 KM și intru în Austria, și până în Viena..., deci poate mă duc. :))
« Last Edit: 11 March 2015, 21:17:58 by ∆ Liberty ∆ »

Offline RazvanS_

• Skilled Gaming Members
  • High-Roller
  • *
  • Steam ID: RazvanS_
si mie imi palce piesa lor De la capat.:)

Offline Badboy.UndeadArmy™

• Skilled Gaming Legend
  • Legend
  • God
  • *
  • Legends Never Die
  • Real Name: S.B.SZ.
  • Steam ID: badboyundeadarmy
Voltaj nu va dezamagi.

Follow me on:
FaceBook
Instagram