Author Topic: ATP Electrizant pentru public, succes fabulos Raonic, un nou "amazing disaster"...  (Read 644 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Raylisse

• Meow meow meow!
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Cats
  • Real Name: Morosan Melina Madalina
  • Steam ID: CharlesgarOB

[Skilled News] Electrizant pentru public, succes fabulos Raonic, un nou "amazing disaster" pentru Nadal. "Rafa" îşi pierde sângele rece şi urmează un "şablon" periculos: al treilea meci scăpat dramatic din mână în 2015 [Skilled News]

Milos Raonic a stricat careul perfect "Big Four" în semifinalele turneului Masters 1.000 de la Indian Wells: a rezistat eroic în faţa ibericului Rafael Nadal (3 ATP), a salvat trei mingi de meci, s-a impus 4-6, 7-6(10), 7-5 şi va disputa a doua semifinală a zilei de sâmbătă împotriva elveţianului Roger Federer (2 ATP), după duelul Novak Djokovic (1 ATP) - Andy Murray (4 ATP).
Lumini şi umbre în jocul lui Rafael Nadal: spaniolul a arătat două feţe complet diferite de-a lungul celor trei ore de joc ale ultimului sfert de finală de la Indian Wells, împotriva canadianului Milos Raonic, cedat 6-4, 6-7(10), 5-7. Ibericul s-a înclinat pentru a patra oară în acest sezon în faţa unui adversar mai slab cotat, iar descrierea cea mai potrivită pentru ceea ce s-a întâmplat pe terenul central al turneului californian este chiar sintagma care a făcut înconjurul lumii după un alt duel scăpat de sub control de Rafa, de la 3-0 cu dublu-break în setul decisiv în faţa unui Juan Martin del Potro de 20 de ani, în 2009, la Miami: "amazing disaster', un fel de imposibil "dezastru fabulos", aşa cum declara Nadal, după ce argentinianul încheia meciul cu şase game-uri consecutive şi un 6-3 greu de anticipat la startul actului trei.

"Astăzi am pierdut în faţa unui adversar formidabil, care a luptat pentru fiecare minge, cu o atitudine extrem de pozitivă. Am avut mai multe oportunităţi decât el în primul, în al doilea şi în al treilea set. Sunt mulţumit de cum am jucat, de felul în care am menţinut nivelul astăzi. Simt că am luptat din nou pentru victorie împotriva unui jucător de top, pe o suprafaţă care îi convenea lui. Nu sunt mulţumit de rezultat, dar cred că sunt mai aproape de nivelul la care îmi doresc să fiu decât eram în urmă cu o lună şi jumătate. Am avut multe şanse astăzi, poate ar fi trebuit să câştig", a declarat sportiv, recunoscând meritele adversarului, Rafael Nadal.

Spaniolul a început meciul cu un prim set controlat pe deplin, cu game-uri lejere pe serviciu şi o eficienţă clinică la retur împotriva uriaşului Raonic: prima oportunitate de break a fost valorificată de Nadal, care s-a instalat încă din game-ul al treilea la conducere, fără a-i oferi drept la replică pe propriile game-uri lui Milos. Fără a reuşi să se mai apropie ameninţător de game contra serviciului, primul set, presărat cu erori ale canadianului dar şi cu puncte tranşate agresiv, din interiorul terenului de "Rafa", a arătat faţa dominatoare a unui Nadal în formă, încrezător şi clar superior.

În setul doi, eficientul Nadal a părăsit terenul

A urmat însă coşmarul pentru câştigătorul a nouă titluri la Roland Garros. În setul doi, Nadal a fost jucătorul cu un pas în faţă la retur, dar a irosit cinci oportunităţi de break pe serviciul lui Raonic, în cele şase game-uri ale canadianului, iar la ultimul său serviciu i-a oferit adversarului  primele mingi de break ale meciului.
 Jocul salvat în extremis, sărbătorit exuberant de Nadal a fost doar o amânare a unui deznodământ la fel de dur pentru iberic; Rafa a deschis seria serviciilor sale în tie-break cu o dublă greşeală, prima a meciului, a revenit însă cu re-break şi a ajuns la conducere, 5-4 şi break în faţă cu un passing de forehand din alergare excepţional în lung de linie, care a prins milimetric tuşa.

Sursa: PROsport.ro  | Oferit de Raylisse.
« Last Edit: 21 March 2015, 21:06:46 by Raylisse »

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal