Author Topic:  Moment emoţionat la bordul unui avion al Germanwings. Înainte de decolare...  (Read 743 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Raylisse

• Meow meow meow!
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Cats
  • Real Name: Morosan Melina Madalina
  • Steam ID: CharlesgarOB

[Skilled News] Moment emoţionat la bordul unui avion al Germanwings. Înainte de decolare, pilotul a ieşit din cabină şi a făcut un gest care i-a lăsat pe pasageri fără cuvinte [Skilled News]

Un pasager aflat recent la bordul unei aeronave a companiei aeriene Germanwings a povestit cum, înainte de decolare, a asistat la un moment emoţionant. Pentru a-şi linişti cei 150 de pasageri, care păreau crispaţi de tragedia din Alpii francezi, pilotul avionului a ţinut un scurt discurs în faţa tuturor, asigurându-i că va avea grijă ca totul să fie bine.
 Tragedia aviatică petrecută pe 24 martie, când un avion al Germanwings a fost prăbuşit în Alpii francezi de copilot, îi „bântuie” încă atât pe piloţi şi însoţitorii de zbor, cât şi pe pasagerii care zboară cu această companie.

Un pasager aflat, recent, la bordul unui aeronave Germanwings a povestit cum, înainte de a-şi începe călătoria, a fost martorul unui moment emoţionant.

După ce toţi pasagerii s-au îmbarcat în avionul ce urma să decoleze din Berlin către Paris, pilotul, care remarcase că atmosfera era foarte tensionată la bord, a ieşit din cabină şi a ţinut un scurt discurs în faţa tuturor, scrie Business Insider. Voia ca oamenii să îl vadă, să îl poată privi în ochi.

Hugh Roche Kelly a povestit totul pe platforma TwitLonger şi a fost redistribuită pe Twitter de numeroşi internauţi. Astfel, postarea sa a făcut imediat înconjurul lumii.

„În dimineaţa asta, mă aflam într-un avion al Germanwings (Berlin-Paris). Nici nu îmi trecuse prin minte să mă gândesc la acel lucru până când nu am urcat în avion, însă înăuntru era o atmosferă extrem de tensionată – echipajul îngrijorat, unii pasageri erau, în mod evident, mai încordaţi decât în mod normal... Odată ce mi-am ocupat locul şi am privit către uşa echipajului, a fost mult prea uşor să-mi imaginez cât de îngrozitoare trebuie să fi fost clipele dinainte de prăbuşire”, a scris bărbatul.

„Mă întrebam oare ce fel de răspuns ar trebui o companie să ofere într-o situaţie de genul acesta. Le poţi cere tuturor să se poarte normal? (...) Apoi, pilotul a venit şi a ţinut discursul aproape obişnuit dinaintea zborului, numai că de data aceasta a făcut asta stând în faţa noastră. A vorbit (în trei limbi) despre cât de dificilă şi ciudată a fost ultima perioadă pentru el şi întreaga echipă de zbor, cum încă îşi iubesc meseria şi despre cât de recunoscători sunt pentru faptul că pasagerii urcă încă în avioanele lor. Cel mai important însă, ne-a spus că şi-a dorit pur şi simplu să vină şi să stea în faţa noastră şi să le permită tuturor pasagerilor care urmau să zboare cu el să-l privească în ochi, să ne dea şansa nouă să-l cunoaştem, iar el să aibă şansa să ne cunoască. Nu ştiu, bineînţeles, dacă discursul respectiv a fost o decizie proprie sau dacă e ceva ce compania a cerut, însă toţi cei care l-au ascultat cred că şi-au dat seama că a fost un lucru greu pentru el – să stea în faţa a 150 de oameni mult mai îngrijoraţi decât ar fi trebuit să fie şi să spună totul va fi bine, pentru că eu voi avea grijă de asta. Şi nu pot decât să am un respect imens pentru el. Aşadar, bravo, omule”, şi-a încheiat Hugh Roche Kelly relatarea.
 Aceasta nu este însă prima întâmplare de acest fel. Recent, un alt pilot al companiei aeriene Germanwings a îmbrăţişat fiecare pasager înaintea unui zbor, apoi a ţinut, de asemenea, un discurs emoţionant.

O aeronavă Airbus A320 a companiei Germanwings, care efectua o cursă de la Barcelona (Spania) spre Dusseldorf (Germania), s-a prăbuşit în Alpii francezi la 24 martie, provocând moartea celor 150 de persoane aflate la bord.

Anchetatorii suspectează că avionul a fost prăbuşit intenţionat de copilotul Andreas Lubitz, care l-a încuiat pe comandant în afara cabinei de pilotaj. Datele obţinute din cea de-a doua cutie neagră a avionului au arătat că Lubitz, în vârstă de 27 de ani, a setat pilotul automat pe o traiectorie descendentă şi în acelaşi timp a mărit viteza aeronavei.

Procurorii germani au afirmat că Lubitz a fost tratat pentru tendinţe sinucigaşe şi depresie în urmă cu câţiva ani, înainte de a deveni pilot. În plus, procurorii au găsit la locuinţa copilotului adeverinţe medicale care îl declarau inapt pentru lucru, valabile inclusiv pentru ziua tragediei, dar Lubitz le-a rupt şi nu şi-a anunţat angajatorii.

Recent, au apărut informaţii potrivit cărora copilotul Andreas Lubitz a căutat pe Internet date despre sinucidere şi despre uşile cabinelor de pilotaj.

Sursa: gandul.info

Offline IstuntmanI

• GZS Owner
  • Administrator
  • Cyborg
  • *
  • Real Name: NcF http://fb.me/cnistor96
  • Steam ID: istuntmani
Am mai auzit de ce a facut acest pilot. Mi-a placut. :D

Offline Conni

• Romania National Trucking Fondator
  • Spam Machine
  • *
  • Romania National Trucking Fondator
  • Real Name: Alexandru Gabriel
I like! Mi se pare un gest dragut din partea pilotului , oricum dupa tragedia aceia mi-a cam scazut increderea in transportul aerian , desi este considerat cel mai sigur.
Americanii calatoresc de la Marte la Pluto

Romanii calatoresc de la Prislop la Iasi

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal