Author Topic:  Nu ;tiu s[ scriu cu diacritice! :)/NU VREAU S[ SCRIU CU DIACTRICE!  (Read 1742 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Grigore

• Full Member
  • *
  • Per aspera ad astra
  • Real Name: Grigore

[Skilled News] NU VREAU S[ SCRIU CU DIACTRICE! [Skilled News]

Mi se pare greu. Tastele nu au nicio leg[tur[ cu literele din limba rom\n[ ;i este extrem de dificil s[ ‘in minte pe ce trebuie s[ ap[s!

A ]nceput nebunia asta cu diacriticele. Problemele sunt dou[. }n primul r\nd 90% dintre tastaturile din rom\nia sun cu layout de UK sau US. }n al doilea r\nd 90% dintre utilizatorii de PC/Mac/iPhone/Android nu au nici cea mai vag[ idee cum se seteaz[ o tastatur[ cu layout rom\nesc ;i nici nu ;tiu s[ fac[ switch-ul ]ntre ele pentru a scrie u;or.

Compania este una mi;to ;i clipul de mai joc cu c\ntecul f[r[ diacritice este genial :) :

Problema este c[ se adreseaz[ oamenilor care scriu ]n limba rom\na chiar ;i f[r[ diacritice. Mie problema major[ mi se pare treaba aia cu „ce faki”, „bn”, „nah ji ke dak ejti mai mare” etc. Problema diacriticelor este doar una tehnic[. :)

Nu mai bine facem noi o campanie care s[ sus’in[ scrierea ]n limba rom\n[ chiar ;i f[r[ diacritice? Adic[ uita’i-v[ pu’in la cum ]njur[ b[iatul [sta de la Eftimie de pe blog }mi ia c\teva secunde s[-n’eleg sensul. :)

Sursa: razvanbb.ro
« Last Edit: 04 May 2015, 19:26:43 by qTech. »

Offline BlackEagle.

• Ăla de pe samp.
  • High-Roller
  • *
  • Co-Fondator România Național Trucking
  • Real Name: Patrik
Îi o prostie mie așa mi se pare !

Global Moderator - (Primăvară 2016 pana în 24.01.2017)

Offline Chris Black

• LGBTI Member
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Genius.
  • Real Name: C.R.
  • Steam ID: Unknown
Ya tuu, imi place acest topic (am sa renunt sa scriu cu diacritice pentru ca acum voi fi gen contra lor, si cand ma vedeti ca le folosesc inseamna ca imi plac dar nu le vad rostul ori si cum !)

Deci, de exemplu in ebraica ei pot citi o litera in 3 feluri sau mai multe .. asa ca copii cand sunt la scoala pun puncte deasupra literelor , 2 puncte, 3, 4, sau depinde , odata ce invata cum se pronunta in functie de context , renunta la ele pentru ca pierd timp !

Litera "a" de exemplu poate fi pronuntata in 3 feluri, "a" normal, "ă" sau  "â" . Dar odata ce inveti cum se pronunta, de ce sa le mai scrii ? Rostul limbii e sa transmita informatia !

Daca voi cei ce vor citi asta, daca prin asta ati inteles ce am vrut sa spun, fara a ma folosi de diacritice, inseamna ca limba romana si-a facut rostul, a transmis informatia de la mine la voi .

Eu sunt 100% happy, tu esti 100% happy, dar un conservator nu va fi 100% pentru ca o sa zica ca de ce nu am scris cu diacritice .. si daca eu explic ce am explicat mai sus si lui, el o sa se enerveze si o sa-mi spuna sa scriu cu diacritice :)) . Dar apoi eu am sa-l intreb "dar exista un vreun motiv anume de ce vrei sa iti scriu cu diacritice ?" iar el o sa-mi raspunda evident cu "ca asa trebuie" dar nu argumenteaza, nu poate argumenta .

Cam asa vad eu situatia asta :v

Legend

Offline IstuntmanI

• GZS Owner
  • Administrator
  • Cyborg
  • *
  • Real Name: NcF http://fb.me/cnistor96
  • Steam ID: istuntmani
Ce naiba-i asta, si ce cauta la stiri ? =))

Offline Conni

• Romania National Trucking Fondator
  • Spam Machine
  • *
  • Romania National Trucking Fondator
  • Real Name: Alexandru Gabriel
Nu domnilor ... Fara diacritice nu e romana.. E chineza spaniolizata , in acest caz , scriu in chineza spaniolizata .. Care e problema?
Mi se pare o risipa de bani aceasta "campanie" cu diacritice.. Nu o sa le folosesc atata timp cat eu inteleg in timpul citirii unde este un cuvanat cu diacritice si unde nou...
Porcarie :epicfacepalm:
Americanii calatoresc de la Marte la Pluto

Romanii calatoresc de la Prislop la Iasi

Offline Chris Black

• LGBTI Member
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Genius.
  • Real Name: C.R.
  • Steam ID: Unknown
Nu domnilor ... Fara diacritice nu e romana.. E chineza spaniolizata , in acest caz , scriu in chineza spaniolizata .. Care e problema?
Mi se pare o risipa de bani aceasta "campanie" cu diacritice.. Nu o sa le folosesc atata timp cat eu inteleg in timpul citirii unde este un cuvanat cu diacritice si unde nou...
Porcarie :epicfacepalm:
Oh dar vai, M.O.R. ti-am dezbatut eu problema deja intr-un mod mai frumos si mult mai argumentativ :v =))

Legend

Offline ×X×_vasya_×X×

• Legend
  • Cyborg
  • *
  • Real Name: vasya
Pana la urma fiecare scrie cum vrea. Fiecare are un limbaj mai smecher altul mai simplu :) .

"Nu e obligatoriu să fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid aşa."

Offline Grigore

• Full Member
  • *
  • Per aspera ad astra
  • Real Name: Grigore
Ce naiba-i asta, si ce cauta la stiri ? =))
Stiu ma grabeam atunci cand am facut acest post : D, nu aveam timp sa caut bordul potrivit, imi pare rau cred ca merit 15% warn conform regulamentului.
Foarte buna explicatia Cristi (pot sa iti spun asa ?), eu folosesc diacriticile deoarece ma deranjeaza dungile care apar sub scris/text ( http://prntscr.com/71i31y ), dar daca ziceti ca vaderanjeaza nu le maifolosesc : D.
« Last Edit: 04 May 2015, 21:41:29 by qTech. »

Offline blacklife

• Legend
  • High-Roller
  • *
  • You know, i mean it
  • Real Name: Marius Nicolae
  • Steam ID: STEAM_0:0:67883302
Pe mine tot nu ma convingeti .. :))
Pe langa faptul ca am butoane lipsa la tastatura laptopului, sunt de parere ca diacriticile poarta un rol important in viata de zi cu zi in pronuntare, citire .. dar nu virtual.

„Dacă n-ar exista fericirea altora, nu ne-am sinchisi de nefericirea noastră.”   — Marin Preda

Spoiler
Nu, nu mai joc SA-MP, nu mai scriptez, nu mai ofer suport pentru serverul Romania National Trucking cum de altfel nici nu mai sunt '' owner ''.
[close]

Offline CrystalMD

• Senior
  • *
  • Pățăști.
  • Real Name: George
  • Steam ID: CrystalMD
Mhm am claviatura in 3 limbli pe care le folosesc :-? Imi mai lipseste si cea chineza :3

Follow me on Tumblr!

Offline AroWn.xD

• Expert HTML & CSS
  • High-Roller
  • *
  • Full stack Developer(Node.JS)
  • Real Name: Robert Silviu
  • Steam ID: AroWnD
PC/Mac/iPhone/Android << Ce noroc ca am Windows 10 for Phone pe telefon =))
Si ia ghici pe PC ma invățat un copil mic sa bag pe Română (stuntman[niggă])

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal