Author Topic:  Samsung și Oppo, date în judecată pentru cantitatea de bloatware instalată  (Read 682 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ActiON_

• Legend
  • High-Roller
  • *
  • Real Name: Cozmiuc Alexandru Andrei

[Skilled News] Samsung și Oppo, date în judecată pentru cantitatea de bloatware instalată [Skilled News]

Cei de la Samsung și Oppo se văd implicați într-un nou proces, de data aceasta dintr-un motiv neașteptat.

Bloatware-ul este una dintre marile probleme pentru utilizatori, numeroase companii fiind acuzate pe parcurs de includerea unui număr exagerat de mare de aplicații inutile. Acum, însă, o organizație din China specializată în protecția consumatorului s-a decis să facă dreptate în această privință și i-a dat în judecată pe coreenii de la Samsung și pe chinezii de la Oppo. Motivul este cantitatea uriașă de bloatware instalată de cei doi producători pe telefoanele acestora. Mai mult decât atât, după cum relatează și Gizmodo, multe dintre aplicațiile de acest fel sunt imposibil de dezinstalat.

Chinezii susțin, de asemenea, că aceste aplicații îi deranjează pe utilizatori, fapt care, cel mai probabil, ar putea fi confirmat de un număr mare de persoane. Înainte de a intenta procesul, organizația a analizat 20 de smartphone-uri diferite, descoperind că Samsung și Oppo sunt companiile care oferă cele mai multe aplicații preinstalate. În timp ce Samsung Galaxy Note 3 venea cu 44 astfel de aplicații, Oppo X9007 includea nu mai puțin de 71.
Într-un final, nu se dorește obținerea unor sume de bani. Chinezii nu vor decât ca numărul de aplicații preinstalate să fie inclus în detaliile telefonului, alături de instrucțiuni cu privire la înlăturarea acestora. Un lucru alarmant, în schimb, este dependența unor oameni de bloatware și percepția conform căreia varianta stoc de Android nu ar include aplicații pentru muzică, citit cărți sau rularea de materiale video.

Sursa: playtech.ro

Ai vreo problema/nelamurire in legatura cu forumul nostru? Citeste acest topic si daca nu ai gasit raspunsul potrivit, da un reply!

Offline Conni

• Romania National Trucking Fondator
  • Spam Machine
  • *
  • Romania National Trucking Fondator
  • Real Name: Alexandru Gabriel
Nu stiu de ce e nevoie de un proces... Nu iti place telefonul de la Samsung ca are multe aplicatii instalate din fabrica ,nu il cumperi ,astfel vanzarile vor scadea drastic , cei de la Samsung vor investiga de ce au scazut si astfel vor lua masuri. Atata timp cat telefoanele lor s-au vandut ca painea calda normal ca le-a dat de inteles ca oamenii apreciaza telefonul.
Americanii calatoresc de la Marte la Pluto

Romanii calatoresc de la Prislop la Iasi

Offline [SG]StaRLighT

• Hero Member
  • *
  • idk
  • Real Name: Andrei
  • Steam ID: nu stiu
Pe mine tot nu-mi pasa, Am Samsung Galaxy S3 .

Offline Raylisse

• Meow meow meow!
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Cats
  • Real Name: Morosan Melina Madalina
  • Steam ID: CharlesgarOB
Un lucru alarmant, în schimb, este dependența unor oameni de bloatware și percepția conform căreia varianta stoc de Android nu ar include aplicații pentru muzică, citit cărți sau rularea de materiale video.
WTF? Exista oameni de astia?

Nu stiu de ce e nevoie de un proces... Nu iti place telefonul de la Samsung ca are multe aplicatii instalate din fabrica ,nu il cumperi ,astfel vanzarile vor scadea drastic , cei de la Samsung vor investiga de ce au scazut si astfel vor lua masuri. Atata timp cat telefoanele lor s-au vandut ca painea calda normal ca le-a dat de inteles ca oamenii apreciaza telefonul.
Nici eu nu suport acele sute de apicatii, dar mi-am luat telefon de la Samsung e fiindca sunt bune, exculzant acele aplicatii pe care nu stiu daca le foloseste multa lume, eu cel putin multe aplicatii din cele pe care le-am gasit la achizitionarea telefonului nici nu le-am daschis sa vad ce e cu ele.

Offline IstuntmanI

• GZS Owner
  • Administrator
  • Cyborg
  • *
  • Real Name: NcF http://fb.me/cnistor96
  • Steam ID: istuntmani
Samsung le are destul de ok, doar ca are si unele porcarii care n-ar trebui sa fie acolo. xD Ar trebui sa lase aplicatiile de muzica, citit carti si mai stiu eu ce, dar sa scoata chestiile gen Google Drive (si alte 100 de porcarii Google care nu le foloseste nimeni, gen Google Hangouts [sau cum era]) si Dropbox (pana la urma, de ce sunt amandoua ?), mai ales ca-s foarte usor de gasit pe Google Play. xD

Offline AroWn.xD

• Expert HTML & CSS
  • High-Roller
  • *
  • Full stack Developer(Node.JS)
  • Real Name: Robert Silviu
  • Steam ID: AroWnD
Pai daca iti da telefonu fara aplicatii nu este bine .. daca iti da prea multe ii da in judecata :))
Da ambele companii baga aplicatii din plin aiurea insa ele pot fi dezinstalate .. nu e chiar asa de greu :x

Offline Liberty

• High-Roller
  • *
  • Real Name: Valentin
Nici mie nu imi place sa am 100 de aplicati preinstalate, dar asta e... Eu am tableta de la ASUS si cand am cumparat-o avea vreo 2 pagini de aplicatii preinstalate, dar noroc ca unele pot fi dezinstalate. Oricum, Samsung nu ar merita asa ceva, pana la urma, fac dispozitive de calitate.

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal