Author Topic:  Cum a furat un tânăr de 25 de ani identitățile a 200 de milioane de oameni  (Read 1043 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ActiON_

• Legend
  • High-Roller
  • *
  • Real Name: Cozmiuc Alexandru Andrei

[Skilled News] Cum a furat un tânăr de 25 de ani identitățile a 200 de milioane de oameni [Skilled News]

Au avut loc tot felul de incidente care implică hackingul, în ultima vreme. Acest lucru nu ne dă de înțeles decât că s-ar mai putea lucra la securitatea sistemelor.

Un tânăr vietnamez de numai 25 de ani a reușit să obțină două milioane de dolari, pur și simplu spărgând sistemele computerelor din companii americane cunoscute. De menționat este și faptul că a furat informațiile personale a aproape 200 de milioane de oameni, spre a le vinde altori infractori online, scriu cei de la Yahoo! Tech.

“Infractorii cumpără și vând identități furate pentru că le privesc drept niște acțiuni cu riscuri mici, dar cu recompense mari”, a spus Leslie Caldwell, unul dintre avocații implicați în acest caz. Tânărul în cauză se numește Hieu Minh Ngo și are această “îndeletnicire” încă din anul 2007. Spărgea sistemele computerelor americane chiar din Vietnam.
Procedura sa implica furtul cât mai multor informații personale din sistemul fiecărei companii: nume complete, adrese, numere de telefon, date de naștere, conturi bancare, detalii despre cardurile de credit și așa mai departe. Apoi, le publica pe site-urile pe care le administra. Acestea au fost închise între timp, așa cum era de așteptat.

Ngo a recunoscut că existau oameni interesați de informațiile furate ale diverselor persoane. Potrivit unui raport, mai mult de 1.300 dintre clienții lui Ngo au folosit funcțiile site-urilor pentru a căuta persoane. Printre victime s-au numărat angajați federali și antreprenori, precum și apropiați ai acestora. 

Sursa: playtech.ro

Ai vreo problema/nelamurire in legatura cu forumul nostru? Citeste acest topic si daca nu ai gasit raspunsul potrivit, da un reply!

Offline Conni

• Romania National Trucking Fondator
  • Spam Machine
  • *
  • Real Name: Alexandru Gabriel
Doamne la ce ii duce capul pe unii... Acum observ de ce tata nu are absolut deloc incredere in tehnologia moderna .
Americanii calatoresc de la Marte la Pluto

Romanii calatoresc de la Prislop la Iasi

Offline VALIK

• Spam Machine
  • *
  • ~ xGhost' ~
  • Real Name: valik
Doamne la ce ii duce capul pe unii... Acum observ de ce tata nu are absolut deloc incredere in tehnologia moderna .
Exact. Oameni prosti everywhere...

Offline ExMan

• Senior
  • *
  • Real Name: Iulian
Doamne
Parca erai ateu...
On: Nu prea mai este sigura ''viata fara cash''. Oricum, ce-i in mana nu-i minciuna.

Offline BiiBuu

• Senior
  • *
Acum sunt hackeri peste tot . Aceste programe sunt si pe Google , la "firme" de hacking care le dau foarte ieftin -.- . ( incepand cu 5-10 Euro .)

Offline Theo.

• Senior
  • *
  • RNT: Co-Fondator[5]
  • Real Name: Vlad
Poate acest tânăr era falit si mna avea nevoie de bani:)))
In general si conturile de pe orice site pot fi accesate de diferiți hackeri,  de asta nu e bine sa dai prea multe detali pe site...

Offline Conni

• Spam Machine
  • *
  • Real Name: Alexandru Gabriel
Parca erai ateu...
On: Nu prea mai este sigura ''viata fara cash''. Oricum, ce-i in mana nu-i minciuna.
Sunt , nu are absolut nici o treaba acel cuvant cu ceea ce gandesc eu. Folosescu interjectia "doamne" din cauza faptului ca asa am fost obisnuit , aud foarte des aceasta exclamatie. Sa fim seriosi daca scriu aici despre unicorni insemna ca eu chiar cred in existenta lor?Uite spre exemplu , la avatar am o poza satanista , nu cred nici in satan .. deci.. Dar ma abat mult de la subiectul acestui topic si nu vreau sa schimb nimanui perceptia despre religie , asa ca , mai multe nu zic.
« Last Edit: 16 July 2015, 23:20:22 by [SGM]GabyX »
Americanii calatoresc de la Marte la Pluto

Romanii calatoresc de la Prislop la Iasi

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal