Author Topic:  Cumpărătorii de maşini electrice vor primi ecotichete de 20.000 de lei  (Read 1169 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AroWn.xD

• Expert HTML & CSS
  • High-Roller
  • *
  • Full stack Developer(Node.JS)
  • Real Name: Robert Silviu
  • Steam ID: AroWnD

[Skilled News] Cumpărătorii de maşini electrice vor primi ecotichete de 20.000 de lei[Skilled News]

Cumpărătorii de maşini electrice vor primi ecotichete de 20.000 de lei, iar cei de autoturisme hibride vor beneficia de o reducere de 5.000 de lei, potrivit unei ordonanţe aprobate miercuri de Guvern.
Ordonanţa adoptată miercuri de Guvern modifică OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu.

Potrivit actului normativ, se majorează de la 12.000 de lei la 20.000 de lei valoarea ecotichetului de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice la achiziţionarea unui autovehicul pur electric.
Totodată, se instituie acordarea ecotichetului în cuantum de 5.000 de lei de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km.

Aceste finanţări, sub forma ecotichetelor, se acordă din bugetul Fondului pentru mediu, nefiind stabilit deocamdată ce fonduri vor fi alocate.

În 2013, AFM a derulat o sesiune de finanţare în cadrul căreia au fost alocate 100 de ecotichete pentru achiziţia de automobile electrice. Singurul solicitant care a beneficiat de reducerea de 12.000 de lei la cumpărarea unei maşini de acest tip a fost municipiul Moineşti, judeţul Bacău. În 2014 nu a mai fost derulată vreo sesiune de finanţare.

Sursa: gandul.info

Offline ActiON_

• Legend
  • High-Roller
  • *
  • Real Name: Cozmiuc Alexandru Andrei
Totusi, Romania duce lipsa de statii de alimentare a masinilor electrice.
Sper ca aceasta ordonanta sa schimbe lucrurile in acest sens (preferabil in bine).

Ai vreo problema/nelamurire in legatura cu forumul nostru? Citeste acest topic si daca nu ai gasit raspunsul potrivit, da un reply!

Offline BlackEagle.

• Ăla de pe samp.
  • High-Roller
  • *
  • Co-Fondator România Național Trucking
  • Real Name: Patrik
Ce fain :))

Global Moderator - (Primăvară 2016 pana în 24.01.2017)

Offline VALIK

• Spam Machine
  • *
  • ~ xGhost' ~
  • Real Name: valik
Frumos, insa nu imi plac masinile electrice.

Offline RazvanS_

• Skilled Gaming Members
  • High-Roller
  • *
  • Steam ID: RazvanS_
Frumos, insa nu imi plac masinile electrice.
Da
Pentru unii sunt bine venite tichetele.

Offline Liberty

• High-Roller
  • *
  • Real Name: Valentin
Da... E bine numai ca, dupa cum a zis si ActiON_, nu prea sunt in Romania statii de alimentare pentru masinile electrice. Sper sa se faca ceva in privinta asta..

Offline Conni

• Romania National Trucking Fondator
  • Spam Machine
  • *
  • Romania National Trucking Fondator
  • Real Name: Alexandru Gabriel
Fain , aceste masini reprezinta viitorul , oricum , din cate stiu , resursele de petrol sunt pe terminate + ca , avand o masina electrica cum sunt cele de la Renault circuli aproape gratis ..Ma gandesc tot mai mult sa imi achizitionez una cand o sa iau permisul auto..
Americanii calatoresc de la Marte la Pluto

Romanii calatoresc de la Prislop la Iasi

Offline s l a m

• T I T A N I U M
  • Legend
  • God
  • *
  • Retired
  • Real Name: Aurelian
  • Steam ID: slamsg
Fain , aceste masini reprezinta viitorul , oricum , din cate stiu , resursele de petrol sunt pe terminate + ca , avand o masina electrica cum sunt cele de la Renault circuli aproape gratis ..Ma gandesc tot mai mult sa imi achizitionez una cand o sa iau permisul auto..
Lasa cutiuta aia, ce zici de o Tesla ? :)) - btw. e super modelul ala de la Renault, mic, compact, etc. iti faci treaba cu el :D

· ,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸-(_S L A M_)-,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸

Legends never die

http://slam-official.tumblr.com/
http://www.youtube.com/user/DeepWyNN

FH3 - FH4 - FH5 player

· ,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸-(_S L A M_)-,.-~*’¨¯¨’*·~-.¸

Offline Raylisse

• Meow meow meow!
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Cats
  • Real Name: Morosan Melina Madalina
  • Steam ID: CharlesgarOB
misto da nu prea, nu m-as baza pe genul asta de masini.

Offline blacklife

• Legend
  • High-Roller
  • *
  • You know, i mean it
  • Real Name: Marius Nicolae
  • Steam ID: STEAM_0:0:67883302
Mai bine imi cumpar un tractor si ma apuc de agricultura decat asa ceva:))

„Dacă n-ar exista fericirea altora, nu ne-am sinchisi de nefericirea noastră.”   — Marin Preda

Spoiler
Nu, nu mai joc SA-MP, nu mai scriptez, nu mai ofer suport pentru serverul Romania National Trucking cum de altfel nici nu mai sunt '' owner ''.
[close]

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal