Hi, Guest
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Cu ce ajuta dungulița ta ? Cu nimic, dar ai pus-o în semn de respect .
Eu nu inteleg de ce mai insistati pe partea spirituala a acestui tragic incident. Banuiesc ca majoritatea oamenilor au inteles ce ati avut de spus.V-as ruga, daca se poate, sa insistam pe partea morala si legala, daca se poate spune asa.Dupa parerea mea, acest eveniment a fost un nou semnal la adresa autoritatilor. Asta e cert. Daca nu se va schimba nimic dupa acest incident nici de data asta, va urma un alt incident, de proportii mult mai mari. Totusi, speram sa nu se mai intample astfel de incidente.Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a fost la clubul Colectiv astazi. Acest gest este de respectat, dar si reactia personalitatilor politice din Marea Britanie, Rusia (si aceasta tara e in doliu ), Germania, Republica Moldova si multe alte tari este de respectat. Chiar si reactia Presedintelui C.E., Jean-Claude Juncker e de admirat.
Action, probabil te refereai la un comentariu de a lui Zmenta? Ideea sta in felul urmator, daca da un cutremur mare peste noi, NOI NU AVEM NICIO SANSA DE SUPRAVIETUIRE!Pana acum atat de multi au urlat ca nu sunt spitale, dar biserici o gramada, totusi i-a pasat cuiva?! NU!Am lasat un topic la viata reala, acolo scrie in detaliu ce a vazut o asistenta care a mers pe teren sa vada care e situatia, ideea e ca a trebuit sa moara 27 de persoane ca sa constientizeze o tara intreaga ca majoritatea bagau in biserici banii nu in spitale.E revoltator sa vezi ca parca am trai cu 2-3 secole in urma, intr-o tara care face parte din Uniunea Europeana, toti se plangeau de cadrul medica( ca erau prea putini) pai in scoli de ce nu invatam sa putem oferi primul ajutor? E nevoie sa faci voluntariat pentru asta, si stiti ce? Eu am aplicat pentru voluntar, inca astept sa incep cursurile si totusi nimeni nu le incepe, e stupid ca cei de sus de vaita dar nu iau atitudine, in loc de cursuri de prim ajutor, facem desen sau muzica sau educatie tehnologica sau orice altceva, numai ce ne trebuie nu.
Pai asta e si idea. Uni nu pot face altceva decat sa isi arate respectul fata de victimile tragediei. Avem pareri asemanatoare, si eu cred ca acest accident nu are treaba cu Halloweenul.
Un incident nefericit, intr-adevar... Tocmai ce am vazut pe Facebook un comentariu revoltator, cel putin pentru mine. Persoana respectiva a zis ca nu pricepe de ce ne tot vaitam pe seama acestei catastrofe. Cum sa nu te vaiti? Dar n-am spus nimic... Intotdeauna trebuie sa existe astfel de persoane la evenimentele tragice.Va mai amintiti de cazul Giulesti? Sper sa nu se ajunga din nou ca vinovatii sa fie stabiliti dupa doi ani. Iar acest tragic eveniment nu trebuie sa dispara pur si simplu. Ar fi inadmisibil. Asa ceva nu s-a mai intamplat de 25 de ani, de la Revolutie.Vinovatul principal este sistemul, care e unul profund corupt. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone (sau cum il cheama) a declarat ca nu el a dat autorizatia de functionare a clubului. Asta spun si cei de la ISU. Pe cine sa credem? Cine e vinovat pana la urma? Dar asa e dintotdeauna... Sper ca justitia sa actioneze eficient si transparent in acest caz si sa nu asteptam ani sa aflam cine e adevaratul vinovat. Evident, vinovatii directi sunt administratorii clubului, asta e cert. E inadmisibil ce se intampla intr-o tara membra UE. Tin de functiile alea de parca ar fi aur. De fapt asta si este. In aceste zile, o delegatie de parlamentari germani a efectuat o vizita in Romania. Acestia au declarat ca refuza sa se intalneasca cu V. Viorel Ponta, pe motiv ca este CORUPT. Ni se intoarce spatele. Asa am putut ajunge, fiindca unii insi au interese strict personale. In fine, intram in alta discutie.Dupa parerea mea, ar fi bine sa asteptam ca cele 3 zile de doliu sa treaca si abia dupa sa discutam subiectul pe larg, din punct de vedere legal. Sa-i lasam pe cei indurerati sa-si planga copiii si nu numai.Dupa cum am mai spus, am un simtamant ciudat, fiindca sunt contemporan cu acest tragic eveniment.Pe final, am o intrebare de pus politicienilor: cand o sa ne invatam minte? Trebuie sa moara zeci de oameni sa se actioneze? E total gresit ceea ce faceti. Intr-o zi, poporul nu va mai suporta toate greselile voastre si se va rascula. De ce nu? Insa, medicii si pompierii merita toate aplauzele pentru toate eforturile depuse. Ei sunt adevaratii eroi. Insusi Guvernul este las, sa o spunem drept. Degeaba insa, nu se rezolva nimic cu demisii.Daca mai am ceva de spus, voi interveni din nou, cu siguranta.
Halloweenul e o sarbatoare cu costume care se rezuma doar la a dansa si a bea ceva si nimic mai mult, parerea mea, nu cred ca este cum spun altii "o sarbatoare satanica" pentru ca inainte de a se produce acest accident au mai fost halloweenuri si nu am auzit pe nimeni sa zica asa ceva. In rest, respect pentru cei care au reusit sa-i salveze si pe altii si condoleante celor care au murit.
OAMENILOR!NU A FOST PARTY DE HALLOWEEN!!!!!!!A FOST DOAR CONCERT LA LANSAREA UNUI NOU ALBUM!!!!INCETATI CU INSINUARILE ASTEA DE CACAT DESPRE HALLOWEEN!
Momentul acela cand nu citesti mai nimic din topic(doar tiltu) si te uiti doar la poze.RIP.
Eh, doar stii bine ca nimic nu se va schimba. Este ceva pe moment. Este dureros sa vezi ca tarile vecine sunt mai avansate ca noi. S-au bagat bani in biserici, nu in spitale. Nu ca nu ar trebui biserici, dar sunt prea multe. O biserica pe oras e de ajuns/una pe comuna era de ajuns. In comuna in care locuiesc sunt vreo 3 biserici. Vai, sa nu se oboseasca babele. Cum am auzit, " Ar trebui sa bagam raniti in biserici " sau ceva de genu. Da. Asa ar trebui. Toti medici au plecat in strainatate, bine ca vin popi. Biserica din Romania are FOARTE multi bani, si nu ii folosesc in scopuri nobile. Ma rog, asta e alta treaba. In final, vreau sa spun ca, nu cred ca schimbarea va veni. Romania va ramane la fel de corupta ca pana acum.
[facebook]https://www.facebook.com/valentin.dragan/posts/10153756553748281[/facebook]Pacat ca mor astfel de oameni. Romania este putreda rau. Nu am ce zice aici, am vorbit destul cu alti prieteni. Imi pare teribil de rau pentru ce s-a intamplat acolo din cauza unor jeguri. Astazi se pare ca au mai murit 2 sau 3 persoane de la spitale, care se aflau in stare critica. Si sunt convins ca nu se opreste aici totul, persoanele acelea au ars de vii, li s-a topit pielea, ardea parul pe ei, multi au supravietuit, dar inca se afla in stare critica. Daca vor rezista, viata lor va fi complet schimbata, sunt desfigurati.
Ai dreptate Arownd. Dar exista o problema. Nu putem face chiar tot noi singuri. Tarile mai mult dezvoltate decat Romania ne privesc foarte urat. Suntem rezultatul unui sistem profund corupt, care se gandeste doar la el, nu si la populatie. UE nu ne ajuta, desi daca ne-ar ajuta, am avea mai multe sanse sa dam coruptia jos, si sa facem loc unui nou stat, sa dam un restart Romaniei, sa o luam de la 0. Ma rog, tineretul gandeste foarte diferit fata de batranii tari, care ne conduc in mod ingrozitor. Pe vremea lui Ceausescu, chiar daca era regim comunist, lumea avea locuri de munca, aveai ce manca, aveai casa, masa, nu duceai lipsuri asa multe. Pur si simplu aveai strictul necesar. Poate daca nu era Revolutia, Romania era in alt stadiu acum. Noi ne-am putea castiga existenta prin turism, dar nu are cine sa se ocupe. Asta e adevarul.
Zmenta, alt destept..."Sa ne rugam sa nu se intample ceva mai grav[...]" "M*ie conducatorilor, bisericilor[...]" <- Cui sa ne rugam?!Va luati repede de biserici... Tehnic, romanii sunt un popor crestin, care ar trebui sa mearga frecvent la biserica => sunt mai multi crestini, care merg la biserica, decat bolnavi care merg la spital. Eu cred ca de aici se trage numarul mare de biserici si numarul mic de spitale + ca un spital cheltuie la construirea si la intretinerea lui mult mai mult decat o biserica. Haideti totusi sa nu 'dam m*ie' bisericii.
Corect. Si eu voiam sa spun asta. Eu nu stiu cum de s-a ajuns de la un simplu concert metal la biserici. :/ Repet inca o data, autoritatile au actionat prompt, poate neasteptat de bine. De fapt, acest lucru trebuie sa ne fie familiar si normal pentru noi toti.Ma inlatur putin de la acest subiect, insa nu parasesc complet tema discutiilor.In urma cu cateva momente, a izbucnit un incendiu dintr-un club din Constanta. Da... Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar toate persoanele au fost evacuate. Nu stiu ce se intampla...