Author Topic:  [TUT] Salvare automata poze si documente, in siguranta cu SyncToy  (Read 434 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ActiON_

  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Posts: 3187
  • Reputation: 17
  • Gender: Male
  • Real Name: Cozmiuc Alexandru Andrei
Nume Tutorial: Salvare automata poze si documente, in siguranta cu SyncToyDescriere: Salut prieteni, in acest tutorial video vom vorbi despre aplicatia SyncToy, acest soft de sincronizare a folderelor este produs de compania Microsoft si nu costa nimic, oricine il poate descarca de pe site-ul Microsoft sau de pe videotutorial.ro, la finalul acestui text introductiv deasupra tutorialului video.
SyncToy ne ajuta sa sincronizam foldere aflate in locuri diferite pe hard disk-ul sau hard disk-urile din computerul nostru, de exemplu vreti sa se autocopieze toate documentele pe care le salvati pe desktop sau in my documents, cu SyncToy este foarte usor sa faceti asta, ba chiar mai mult, se pot programa sincronizari automate la anumite intervale, asta cu ajutorul Schedueled Tasks din Windows xp, vista sau 7.
Sincronizarea datelor din anumite foldere ne pune fisierele importante la adapost, astfel datele noastre vor fi in siguranta pentru ca se afla in doua locuri diferite, ideal este sa folositi hard disk-uri diferite (daca este posibil) pentru a preveni o pierdere totala a datelor importante in cazul unei erori hardware (defectiune hard disk), eu chiar am trecut acum ceva vreme printr-o astfel de experienta si va rog sa ma credeti ca nu este deloc placut sa pierzi intr-o secunda date la care ai muncit luni de zile sau arhive personale de fotografii digitale strinse in ani de zile.
Aplicatia SyncToy este foarte usor de folosit, nu cred ca va pune probleme nici chiar incepatorilor, in schimb trebuie sa fiti foarte atenti in momentul alegerii optiunii de sincronizare, aceste optiuni sint trei la numar si la prima vedere fac acelasi lucru, insa daca sunteti atenti veti observa ca difera modul in care se comporta aplicatia in functie de optiunea aleasa, acestea optiuni sint:
1. Synchronize. Aceasta optiune sincronizeaza folderele in ambele directii, ce pui in stinga se duce in dreapta si invers, la fel se intimpla si cand stergem sau redenumim un folder sau un fisier in dreapta sau din stinga, automat se intimpla acelasi lucru si in partea cealalta.
2. Echo. Aici sincronizarea se face doar de la stinga spre drepata, daca adaugam un fisier in folderul din stinga el se va adauga automat si in folderul din dreapta, la fel cu stergerea sau redenumirea, daca stergi sau redenumesti in stinga se va intimpla asta si-n dreapta. ATENTIE, daca adaugam in folderul din dreapta un fisier, acesta nu se va duce in partea stinga, de-asemenea daca stergem sau redenumim in dreapta, in stinga nu se va intimpla nimic, adica sincronizarea se face doar de la stinga spre dreapta.
3. Contribute. In acest caz totul seamana cu setarea „Echo” cu exceptia stergerii, adica tot ce se adauga in stinga se duce si in dreapta, la fel cu redenumirea, singura diferenta este la stergere, adica daca stergi ceva din stinga nu se va sterge in dreapta. Daca adaugam in dreapta ceva sau stergem ceva nu se intimpla nimic in stinga, adica sincronizarea se face doar de la stinga spre dreapta, de la dreapta spre stinga nu merge nimic.
Trebuie specificat ceva, voi stabiliti care este folderul din stinga si care va fi cel din dreapta, o sa intelegeti mai bine dupa ce urmariti tutorialul video, nu conteaza asezarea folderelor in partitiile voastre sau in My Computer, folderele stinga respectiv dreapta le setati voi din wizard-ul aplicatiei SyncToy.Download: SyncToy
Net Framework 3.5Autor: Cristian CismaruSursa (Link-ul oficial): Sursa tutorialTutorialul:Ai vreo problema/nelamurire in legatura cu forumul nostru? Citeste acest topic si daca nu ai gasit raspunsul potrivit, da un reply!