Author Topic:  De la ce vine litera „i” din denumirea produselor Apple  (Read 787 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Liberty

• High-Roller
  • *
  • Real Name: Valentin

[Skilled News] De la ce vine litera „i” din denumirea produselor Apple [Skilled News]

În cazul în care te întrebai de unde vine acel celebru prefix i din denumirea tuturor produselor Apple, pe care compania îl folosește încă din 1998, avem un răspuns.

În 1998, în cadrul unui eveniment Apple în care Steve Jobs a prezentat noul iMac, a explicat și corelația dintre dispozitiv și acest prefix. Poți vedea video-ul de mai sus, dacă ești de părere că explicația sună mai bine pe vocea lui Jobs:

„iMac vine de la contopirea entuziasmului internetului cu simplitatea Macintosh. Ținta este utilizarea numărul unu pentru care consumatorii ne spun că își doresc un computer, adică folosirea internetului într-un mod simplu și rapid”. Așadar, i-ul din iMac vine de la internet, dar nu numai, potrivit spuselor lui Jobs. Prefixul Apple mai vine și de la individ, instruire, informare și inspirație. Apple nu a avut internetul în minte când a denmit iPod-ul astfel, de exemplu.

Când a fost anunțat primul iPhone în 2007, ingredientul de bază era comunicarea pe internet, ceea ce a adus i-ul înapoi la sensul inițial. Celelalte două utilizări fundamentale erau muzica și apelurile telefonice, evident.

De atunci, i-ul pentru internet și-a mai pierdut in însemnătate, pentru că toate produsele Apple au o astfel de conectivitate inclusă. Pe măsură ce Apple evoluează, i-ul încetează să mai cântărească atât de mult pentru Apple, care, ca orice companie respectabilă, mai are nevoie de o rebranduire ocazională. De exemplu, în loc de iWatch și iTV, avem Apple Watch și Apple TV. Totuși, e greu de crezut că Apple va renunța vreodată total la această denumire care i-a consacrat produsele.

Dacă mergem mai departe cu imaginația, am putea spune că acest i, chiar dacă nu e scris cu majusculă potrivit regulilor gramaticale, poate sugera și pronumele personal „eu”. Până la urmă, lansarea primului iPhone a schimbat modul în care utilizatorul percepe relația cu telefonul mobil. În loc de simplă unealtă, s-a transformat într-o formă de extensie a sinelui. Iar pentru a admite asta, nici măcar nu trebuie să fii fanboy Apple.

Sursa: playtech.ro

Offline Badboy.UndeadArmy™

• Skilled Gaming Legend
  • Legend
  • God
  • *
  • Legends Never Die
  • Real Name: S.B.SZ.
  • Steam ID: badboyundeadarmy
Re: De la ce vine litera „i” din denumirea produselor Apple
« Reply #1 on: 24 April 2016, 17:02:39 »
I de la Internet.Logic.oarecum.Pacat,ca nu prea au succes,decat in SUA ... spre deosebire de Samsung de exemplu.

Follow me on:
FaceBook
Instagram

Ai nevoie de ajutor? Trimite-mi un PM !
Do you need help? Send me a PM !

Offline Allex

• #RMA - Los Blancos
  • Legend
  • Spam Machine
  • *
  • #RMA
  • Real Name: Alexandru
Re: De la ce vine litera „i” din denumirea produselor Apple
« Reply #2 on: 24 April 2016, 21:00:27 »
Acel 'i' nu stiam de la ce vine . Credeam ca vine de la I adica eu in engleza . Ma gandeam ca inseamna telefonul meu , o chestie de genu' .

Cu ocazia asta am aflat ca vine de la internet , nu imi trecea prin cap .

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal