Home
Forum
Help
Search
Calendar
Team
Login
Register
Hi,
Guest
Login
Register
Skilled Gaming
»
Timp Liber/Free Time
»
Ştiri/News
»
IT
»
Acest material „inteligent” își schimbă culoarea așa cum vrei
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Go Down
Author
Topic: Acest material „inteligent” își schimbă culoarea așa cum vrei (Read 1026 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Liberty
High-Roller
«
on:
08 May 2016, 12:07:29 »
[
Skilled News
] Acest material „inteligent” își schimbă culoarea așa cum vrei [
Skilled News
]
Probabil cunoști sentimentul de regret pe care îl avem cu toții ocazional, când ne prindem că ne-am luat un tricou într-o culoare nepotrivită. Un nou material ar putea remedia problema. Într-un mod high-tech, desigur.
Materialul a fost dezvoltat de cercetătorii americani, și nu numai că poți să treci într-o clipă de la un tricou negru la unul alb, dar poți să modifici și logo-ul. Tehnologia se numește Ebb și deși e abia în faza incipientă, se anunță promițătoare. Hainele inteligente sunt o consecință previzibilă a avansării tehnologiei.
Cât despre acest material, schimbarea culorilor e posibilă datorită electricității, și a fost dezvoltat ca parte a Project Jacquard, marca Google. Este vorba despre un spin-off al companiei, care explorează potențialul hainelor inteligente, care reacționează la atingere și sunt interactive. Video-ul de mai sus a fost publicat de cercetătorii de la UC Berkeley din California, și arată cum ar funcționa un astfel de material.
Andrew Liszewski de la Gizmodo scrie că cercetătorii din spatele Ebb vor face, în viitorul nu foarte îndepărtat, ca materialul să reacționeze la fel de rapid precum cerneala electronică și că probabil va avea și un mic display afișat la un moment dat. Astfel, posesorii hainelor concepute din acest material se vor putea uita pe tricou pentru a vedea dacă au mesaje sau apeluri pierdute. Ca și cum nu ne ajungeau telefoanele, ceasurile inteligente și toate celelalte gadgeturi.
„Am creat fire conductoare cu pigmenți termodinamici și am explorat modul în care am putea profita de geometria țesăturilor și împletiturilor pentru a crea efecte estetice unice”, a declarat Laura Devendorf, care conduce dezvoltarea Ebb, pe site-ul personal, Art for Dorks. În afară de modificare culorilor, inginerii și oamenii de știință care lucrează la Project Jacquard investighează modul în care senzorii tactili și răspunsul haptic pot fi integrate în orice, de la blugi la scaunele mașinii.
Sursa:
playtech.ro
Conni
Romania National Trucking Fondator
Spam Machine
Real Name: Alexandru Gabriel
Re: Acest material „inteligent” își schimbă culoarea așa cum vrei
«
Reply #1 on:
08 May 2016, 15:03:04 »
Electricitate pe un tricou.. Nu stiu daca este o idee prea buna,dar ramane de vazut.
Americanii calatoresc de la Marte la Pluto
Romanii calatoresc de la Prislop la Iasi
CrystalMD
Senior
Real Name: George
Steam ID: CrystalMD
Re: Acest material „inteligent” își schimbă culoarea așa cum vrei
«
Reply #2 on:
08 May 2016, 21:17:59 »
Prima data cand am citit titlu am crezut ca va fi ceva mai misto, dar asa
In loc de electricitate a-r fi fost mai misto sa reactioneze la impulsuri nervoase, atunci da control pe culoare
Follow me on
Tumblr
!
Print
Pages: [
1
]
Go Up
« previous
next »
Skilled Gaming
»
Timp Liber/Free Time
»
Ştiri/News
»
IT
»
Cookies help us provide you a better browsing experience. By using our site, you consent to the use of cookies by us.
OK
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal