Author Topic:  Ce ar putea păţi elevii care optează să nu facă ora de religie  (Read 1685 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Raylisse

• Meow meow meow!
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Cats
  • Real Name: Morosan Melina Madalina
  • Steam ID: CharlesgarOB

[Skilled News] Ce ar putea păţi elevii care optează să nu facă ora de religie [Skilled News]

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) spune că elevii care nu vor opta pentru frecventarea orei de religie pot rămâne nesupravegheaţi, iar unii profesori de religie şi-ar pierde astfel locul de muncă la jumătatea anului şcolar.
"Modificările care au loc în timpul anului şcolar dau peste cap sistemul de învăţământ. Nu întâmplător a fost introdus în Legea Educaţiei Naţionale un articol conform căruia orice modificare intră în vigoare la începutul anului şcolar", spune preşedintele FSLI Simion Hancescu, într-un comunicat, referindu-se la faptul că decizia Curţii Constituţionale privind ora de religie devine executorie pe 9 martie.

Conducerea FSLI este de părere că parlamentarii din cele două comisii de învăţământ, din Senat şi Camera Deputaţilor, împreună cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, trebuie să găsească o soluţie aplicabilă până la finalul acestui an şcolar şi una care să reglementeze statutul orei de religie începând cu anul şcolar 2015 - 2016.
 Totodată, legiuitorul ar trebui să reglementeze ce se întâmplă cu elevii care nu optează pentru ora de religie, în timp ce colegii lor participă la acest curs, mai spune Hancescu, citat în comunicat.

În plus, Hancescu se întreabă de ce Curtea Constituţională spune că Legea Educaţiei e neconstituţională în această privinţă, după ce a considerat că este constituţională în 2011, când a fost de asemenea contestată.

Curtea Constituţională a decis, în 12 noiembrie 2014, că obligaţia de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie, prevăzută în Legea educaţiei, este neconstituţională, oficiali ai Curţii precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui făcută doar de cei care vor să studieze disciplina.

CC arăta, în motivarea deciziei, că oferta educaţională pentru această disciplină este de natură să afecteze libertatea de conştiinţă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că profesorii de religie care şi-ar putea pierde orele ca urmare a refuzului părinţilor de a-şi înscrie copii la această materie ”vor căuta dreptatea în justiţie”, iar dacă vor avea câştig de cauză, MEN va trebui să le achite salariile rămase neplătite.

Potrivit ministrului, la ora actuală, religia este predată în şcoli de aproximativ 6.000 de profesori, dintre care 4.200 sunt titulari.

Ministrul Educaţiei spunea, în 13 februarie, că elevii ar putea face solicitare pentru participarea la ora de religie o singură dată pe ciclu de învăţământ - primar, gimnazial şi liceal, excepţie făcând anul şcolar 2015-2016, când îşi vor exprima opţiunea indiferent de anul de studiu.

Sursa: Gîndul.info  | Oferit de Raylisse

Offline Conni

• Romania National Trucking Fondator
  • Spam Machine
  • *
  • Real Name: Alexandru Gabriel
Re: Ce ar putea păţi elevii care optează să nu facă ora de religie
« Reply #1 on: 28 February 2015, 17:20:14 »
Legea e bine venita! Eu a trebuie sa umblu de colo colo cand am facut cererea pentru scutirea orelor de religie , desi culmea , procedura era simpla.. Dar , cum bine stiti , Asta-i Romania . Eu sunt de parere ca aceasta ora de "basme" ar trebui scoasa definitiv , orarul unui elev este super incarcat! Eu spre exemplu anul acesta , Miercuri aveam 7 de profil ore ,+  aceasta ora in care un gras , chel , libidinos cu burta plina de ..hm.. imi spunea mie basme .. Ce rost are? Cu ce ma ajuta pe mine in viata aceste povestioare? Sa nu mai spun ca din cauza ca i-am zis preotului la ora ca sunt ateu , indirect am ajuns sa am media 5 la religie pe sem I .In concluzie ma ..*CuvinteDulci*.. pe religia lor.

Si nu ca ma bag , dar voi chiar nu va dati seama ce exista si ce nu?
Deci , eu va povestesc despre Degetica , apoi despre inaltarea lui Hristos , de ce ziceti ca Degetica nu exista , dar Hr. exista? Dumnezeu a fost creeat pentru controlarea maselor de oameni , la inceput oamenii se comportau ca animalele si trebuia sa existe ceva care sa ii sperie , o forta divina , ceva supraomenesc , la fel cum pe voi va speriau parintii ca vine bau bau daca faceti x lucru.
Parerea mea , credeti ce vreti , oameni diferiti , pareri diferite , medii diferite.
« Last Edit: 28 February 2015, 17:28:22 by [SGM]GabyX »
Americanii calatoresc de la Marte la Pluto

Romanii calatoresc de la Prislop la Iasi

Offline Badboy.UndeadArmy™

• Skilled Gaming Legend
  • Legend
  • God
  • *
  • Legends Never Die
  • Real Name: S.B.SZ.
  • Steam ID: badboyundeadarmy
« Reply #2 on: 28 February 2015, 17:43:17 »
La mine e okay,imi mareste media :)))

Follow me on:
FaceBook
Instagram

Ai nevoie de ajutor? Trimite-mi un PM !
Do you need help? Send me a PM !

Offline ActiON_

• Legend
  • High-Roller
  • *
  • Real Name: Cozmiuc Alexandru Andrei
« Reply #3 on: 28 February 2015, 17:43:49 »
Pot spune ca acest subiect e unul delicat. Religia ar trebui sa fie predata in scoli obligatoriu. Trebuie ca si copiii sa invete cine este Dumnezeu. Altfel, vom ajunge o tara plina de atei ca S.U.A.. Nu vom mai fi atat de aparati de Dumnezeu ca pana acum. Insa, cine e cu adevarat credincios si crestin, va face alegerea corecta, indiferent de religie.
Dar, sistemul de invatamant actual este unul catastrofal. Ministrul ar trebui sa stabileasca un sistem prin care copiii sa fie dornici sa mearga la scoala, fiindca acesta le e viitorul. In fine, intru in alta discutie.
Romania e o tara democratica, asa ca fiecare are dreptul sa decida ce vrea. O mare problema, dar mare, este birocratia.
Iar ce li se poate intampla elevilor si profesorilor, este ceva normal. Dar mai absurda mi se pare declaratia facuta de catre Campeanu, foarte absurda.
Uitati, de aceea am plecat din Romania. Ne bateam unii pe altii.
« Last Edit: 28 February 2015, 17:44:35 by ActiON_ »

Ai vreo problema/nelamurire in legatura cu forumul nostru? Citeste acest topic si daca nu ai gasit raspunsul potrivit, da un reply!

Offline Raylisse

• Meow meow meow!
  • Legend
  • High-Roller
  • *
  • Cats
  • Real Name: Morosan Melina Madalina
  • Steam ID: CharlesgarOB
« Reply #4 on: 28 February 2015, 18:10:38 »
Legea e bine venita! Eu a trebuie sa umblu de colo colo cand am facut cererea pentru scutirea orelor de religie , desi culmea , procedura era simpla.. Dar , cum bine stiti , Asta-i Romania . Eu sunt de parere ca aceasta ora de "basme" ar trebui scoasa definitiv , orarul unui elev este super incarcat! Eu spre exemplu anul acesta , Miercuri aveam 7 de profil ore ,+  aceasta ora in care un gras , chel , libidinos cu burta plina de ..hm.. imi spunea mie basme .. Ce rost are? Cu ce ma ajuta pe mine in viata aceste povestioare? Sa nu mai spun ca din cauza ca i-am zis preotului la ora ca sunt ateu , indirect am ajuns sa am media 5 la religie pe sem I .In concluzie ma ..*CuvinteDulci*.. pe religia lor.

Si nu ca ma bag , dar voi chiar nu va dati seama ce exista si ce nu?
Deci , eu va povestesc despre Degetica , apoi despre inaltarea lui Hristos , de ce ziceti ca Degetica nu exista , dar Hr. exista? Dumnezeu a fost creeat pentru controlarea maselor de oameni , la inceput oamenii se comportau ca animalele si trebuia sa existe ceva care sa ii sperie , o forta divina , ceva supraomenesc , la fel cum pe voi va speriau parintii ca vine bau bau daca faceti x lucru.
Parerea mea , credeti ce vreti , oameni diferiti , pareri diferite , medii diferite.
Adevar graiesti, pfu pfu sa nu te deochi, sunt total de acord cu tot ce ai zis. Defapt religia e o afacere, nu zic ca Iisus Hristos nu a existat, ba da, si in coran este adusa vorba de el, mi-a placut ce spunea Dan Brown in Codul lui Da Vinci despre religia" relifia e o minciuna colectiva pe care toti oamenii o accepta" sau cam asa.
Pot spune ca acest subiect e unul delicat. Religia ar trebui sa fie predata in scoli obligatoriu. Trebuie ca si copiii sa invete cine este Dumnezeu. Altfel, vom ajunge o tara plina de atei ca S.U.A.. Nu vom mai fi atat de aparati de Dumnezeu ca pana acum. Insa, cine e cu adevarat credincios si crestin, va face alegerea corecta, indiferent de religie.
Dar, sistemul de invatamant actual este unul catastrofal. Ministrul ar trebui sa stabileasca un sistem prin care copiii sa fie dornici sa mearga la scoala, fiindca acesta le e viitorul. In fine, intru in alta discutie.
Romania e o tara democratica, asa ca fiecare are dreptul sa decida ce vrea. O mare problema, dar mare, este birocratia.
Iar ce li se poate intampla elevilor si profesorilor, este ceva normal. Dar mai absurda mi se pare declaratia facuta de catre Campeanu, foarte absurda.
Uitati, de aceea am plecat din Romania. Ne bateam unii pe altii.
:epicfacepalm: daca eu declar ca nu cred in prietenul vostru imaginar de ce ar trebui sa fac? Da, adevarat! De aia S.U.A isi traieste "visul american" care consta in dorinta de a face cat mai multi bani si au o putere economica asa mare,  asta e defapt toata treaba. Cat despre afirmatia ta legata de apararea lui Dumnezeu.... era sa spub o prostie, uite, iti dau un exemplu, am prieteni de familie foarte apropiati, aveau un magazin si au facut imprumut pe el, stii unde au ajuns banii? La biserica, stii ce a facut preotul? A plecat din tara, nu mai e de gasit, acum li s-au luat magazinul si aproape ca raman pe strazi, nu numai atat ca e si o familiecu 3 copii iar tatal le-a decedat acum 1 an fix inainte se faca acea donatie bisericii. Sa nu mai virbim despre evaziunea fiscala pe care o comite biserica, am in oras 2943717 de biserici si doar un spital vai de capul lui pe care il iau in primire orasul din care provin, toate satele de langa oras si uneori vin din tot judetul, conditiile nu sunt nemaipomenite fiindca am fost si eu anul trecut pe acolo si doctorii si asistentele de abia mai fac fata, voi ce credinciosi, dece nu va ducesti la popa sa va trateze? Va ia boala cu ajutorul lui Dumnezeu si toate cele, daca ati deschide ochii ati vedea ca de la inceputul timpurilor biserica a fost impotriva cunoasterii si de aici si ideea lor "crede si nu cerceta" sau in biblie scrie "iubeste-ti aproapele" pai biserica de ce i-a omorat pe templieri care erau si numiti " cavalerii lui Hristos", ce sa mai zic de iluminati si alte lupte si ucideri in numele bisericii si respectarea cuvantului lui Dumnezeu, hai lasa-ma putin. :))

Offline Conni

• Spam Machine
  • *
  • Real Name: Alexandru Gabriel
« Reply #5 on: 28 February 2015, 19:47:20 »
Bineinteles Raylisse ca avem biserici si nu avem spitale. Cunosc situatia , de curand un bun prieten s-a operat de apendicita la spitalul din oras , am fost in vizita , era internat la pediatrie , am mers in vizita la el , cand am intrat in salon , sa ma darâme si nimic mai mult , un grup de gandaci , sa nu mai zic ca in salon erau 16 grade iar geamul (din lemn) era "sigilat" cu o eticheta de aqua carpatica sa nu se deschida , culmea intr-un salon in care erau internati copii! E inuman ce se intampla, o saracie de nedescris in spitalul respectiv , dar cum era de asteptat , la intrarea in oras , cum iesi din sensul giratoriu , la dreapta , se faleste o minunata catedrala , cu acoperis sponsorizat de Gigi Becali ( ce avea daca banii astia ii investea in spital?) sau babele astea care doneaza sau plateste contributie , cand le ia dreacu si fac stop cardiac , accident vascular sa il sune pe patriarhul Daniel , nu la 112! Si de ce medicii platesc taxe si impozite la stat , iar preotii nu? Astia cu bisericile lor pacalesc o tara intreaga! Si ai dreptate , o fi existat Hristos dar nu ca o divinitate , ce-ar fi ca maine sa ma urc pe un bloc si sa urlu ca sunt fiul lui Dumnezeu? Vine pro tv-ul , Dan Diaconescu , ma fac vedeta , si peste cativa ani , cu siguranta vor aparea inteligentii care vor vrea sa faca bani din asta , poate inventand o noua religie... Usor nu? Oricum nu vreau sa schimb nimanui viziunile , asadar ultimul reply , nu vreau sa par , anti-crestinist.
Americanii calatoresc de la Marte la Pluto

Romanii calatoresc de la Prislop la Iasi

Offline ×X×_vasya_×X×

• Legend
  • Cyborg
  • *
  • Real Name: vasya
« Reply #6 on: 28 February 2015, 20:20:34 »
Ar trebui sa fie o ora suplimentara . Poate ca este asa doar ca eu nu stiu .

"Nu e obligatoriu să fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid aşa."

Offline RazvanS_

• Skilled Gaming Members
  • High-Roller
  • *
  • Steam ID: RazvanS_
« Reply #7 on: 28 February 2015, 20:26:59 »
La mine este bine nu am facut-o de 4 luni.. :))

Offline Manu.

• Romania National Trucking-co fondator
  • High-Roller
  • *
  • SlowMoution.:3
  • Real Name: Manu
  • Steam ID: Manu.
« Reply #8 on: 28 February 2015, 20:49:10 »
Si eu am primit o cerere, pe care sa o completez daca vreau sa mai fac Religie, dar eu cred ca voi continua sa fac..

Offline [SG]P1xuletz.xD

• A D D I C T E D.
  • Legend
  • God
  • *
  • Todos los Torros.
« Reply #9 on: 28 February 2015, 21:56:45 »
am completat si o fisa deaia , prefer sa fac religia :|

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2026, SimplePortal