Hi, Guest
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Legea e bine venita! Eu a trebuie sa umblu de colo colo cand am facut cererea pentru scutirea orelor de religie , desi culmea , procedura era simpla.. Dar , cum bine stiti , Asta-i Romania . Eu sunt de parere ca aceasta ora de "basme" ar trebui scoasa definitiv , orarul unui elev este super incarcat! Eu spre exemplu anul acesta , Miercuri aveam 7 de profil ore ,+ aceasta ora in care un gras , chel , libidinos cu burta plina de ..hm.. imi spunea mie basme .. Ce rost are? Cu ce ma ajuta pe mine in viata aceste povestioare? Sa nu mai spun ca din cauza ca i-am zis preotului la ora ca sunt ateu , indirect am ajuns sa am media 5 la religie pe sem I .In concluzie ma ..*CuvinteDulci*.. pe religia lor.Si nu ca ma bag , dar voi chiar nu va dati seama ce exista si ce nu?Deci , eu va povestesc despre Degetica , apoi despre inaltarea lui Hristos , de ce ziceti ca Degetica nu exista , dar Hr. exista? Dumnezeu a fost creeat pentru controlarea maselor de oameni , la inceput oamenii se comportau ca animalele si trebuia sa existe ceva care sa ii sperie , o forta divina , ceva supraomenesc , la fel cum pe voi va speriau parintii ca vine bau bau daca faceti x lucru.Parerea mea , credeti ce vreti , oameni diferiti , pareri diferite , medii diferite.
Pot spune ca acest subiect e unul delicat. Religia ar trebui sa fie predata in scoli obligatoriu. Trebuie ca si copiii sa invete cine este Dumnezeu. Altfel, vom ajunge o tara plina de atei ca S.U.A.. Nu vom mai fi atat de aparati de Dumnezeu ca pana acum. Insa, cine e cu adevarat credincios si crestin, va face alegerea corecta, indiferent de religie. Dar, sistemul de invatamant actual este unul catastrofal. Ministrul ar trebui sa stabileasca un sistem prin care copiii sa fie dornici sa mearga la scoala, fiindca acesta le e viitorul. In fine, intru in alta discutie.Romania e o tara democratica, asa ca fiecare are dreptul sa decida ce vrea. O mare problema, dar mare, este birocratia.Iar ce li se poate intampla elevilor si profesorilor, este ceva normal. Dar mai absurda mi se pare declaratia facuta de catre Campeanu, foarte absurda.Uitati, de aceea am plecat din Romania. Ne bateam unii pe altii.