Si eu uitasem de acest documentar.

Acum cateva saptamani m-am uitat la un alt documentar despre Colectiv, dar care a fost realizat de echipa Digi24.
Acest documentar s-a axat mai mult pe marturii (nu cred ca se poate spune asa), marturii ce au fost infricosatoare.
Per total, a fost un documentar foarte bine realizat, reconstituirile au fost foarte precise si am aflat cateva detalii noi. Cel mai mult m-a impresionat partea cu acel adolescent aflat in scaun cu rotile. Insa, cred ca acest documentar trebuia sa fie mult mai amplu, avand in vedere proportiile incidentului.
Markelonn, ai dreptate, dar nu in totalitate. In acest caz au avut de castigat trustul Intact (atunci cand a organizat acel teledon inutil) si alte organizatii de ,,caritate" care au strans donatii pentru medicamente. A fost chiar si un scandal pe tema asta. Statul e obligat sa ofere bani in vederea tratarii si recuperarii victimelor, indiferent de culoarea politica a Guvernului. As vrea sa iasa la iveala adevaratii vinovati si sa nu se mai gaseasca cate un tap ispasitor. Am observat ca majoritatea vinovatiilor sunt sub control judiciar, o masura prea blanda.
Reactia dispercerilor de la 112 a fost uimitoare, mai ales din partea acelei femei. Parea plictisita.
Aici se vede inca o data solidaritatea romanilor. Tin minte ca un brazilian, parca, a spus ca, dupa un incendiu dintr-un club din Brazilia, soldat cu mult mai multe victime, nu s-a intamplat nimic, in timp ce la noi s-a intamplat.
Dupa parerea mea insa, nu s-a schimbat mai nimic in mentalitatea oamenilor. Acele proteste au fost un esec pe termen mediu, chiar daca au dus la caderea unui guvern. A fost o trezire pe moment. Doar atat. Continuam sa ne plangem de mila.
Sper ca din aceasta tragedie sa fi invatat ceva, desi ma cam indoiesc de asta.
Apropo, unii vor spune ca de ce mai vorbim de Colectiv, fiindca asta a fost si trebuie sa trecem peste. Da, trecem peste, dar problemele raman. Cu alea ce facem?